| Madmad5 a întrebat:

Hei,TPU! Am 13 ani, 150 cm (un metru 50 ) si 44 kg!
-Vreau sa îmi lăsați câteva sfaturi despre cum pot sa slabesc fără înfometare!

2 răspunsuri:
| Iwannabesmart a răspuns:

Nu esti grasa, nu ar trebui sa slabesti.Inca esti mica pentru a -ti dori atat de mult sa fii " frumoasa", slaba...nu cred ca ar trebui sa slabesti...ai putea incerca, daca iti doresti asa mult, sa faci sport, sa renunti la dulciuri, sucuri, paine, grasimi si sa mananci mai mult fiert, legume, si fructe si sa bei apa.

| EuS200 a răspuns:

Eu nu cred ca ar trebui sa mai slabesti. Darstiu ca si eu la 13 ani aveam aceasta"febra a slabitului" asa ca iti dau cateva sfaturi.
In primul rand, nu iti face griji, o s slabesti odata cucresterea in inaltime. Ai doar 13 ani, la varsta aceasta arderile sunt foarte puternice iarcorpul tau se poate modela foarte usor daca respecti anumite reguli.
1.Nu mai manca nimic dupa ora 19. Daca totusi simti ca iti este foame, poti manca un fruct.
2.Bea foarte multa apa. Macar 1l si jumatete. Asta ar insemna aproximativ 3 sticlute de jumatate de litru. Incearca sa tii langa tine mereu o sticluta de jumatate de litru de apa si sa bei constant din ea. Daca totusi nu poti bea atat de multa apa, iti poti face un ceai, sun suc de fructe.
3.Renunta la dulciuri si la paine. Iti poti pacali pofta de dulce cu o tableta de ciocolata amara(dina ceea cu 70% ciocolata), sau cu un fruct. La paine poti renunta treptata. Daca in mod normal mananci sa zicem 4 felii de paine la o masa, renunta la cate o felie. Astazi si maine mananci 3, apoi urmatoarele 2 zile mananci 2 felii de paine, apoi mananci doar 1 singura, si ajungi sa renunti de tot la ea.
4.Fa sport. Poti alege sa faci exercitii acasa(gasesti pe youtube foarte multe exercitii(, sau te poti apuca de aerobic, sau dansuri, sau inot, sau pur si simplu de alergare.
5.Nu sari peste micul dejun! Micul dejun este extrem extrem de important. Daca ai un mic dejun bine pus la punct, echilibrat si bogat, pana la jumatatea zilei, te asigur ca nu vei simti nevoia sa mananci. Si daca totusi pe la 11 te apuca nevoia sa rontai ceva, poti manca un fruct. Dupa amiaza mananca normal. Pentru varsta ta nu trebuie sa renunti nici la proteine, nici la lipide. Mananca normal, dar fara paine. Iar seara poti manca pste, sau o salata, ceva usor oricum.
Cam astea sunt regulile pe care le respect si eu, si incet incet reusesc sa ma modelez happy