| trandafirelena99 a întrebat:

Hei TPU, am 14 ani si mi-am facut un iubit care are 18 ani. Parintii nu stiu si iubitul meu imi tot spune sa facem dragoste si pana la urma m-a convins si am facut, credeti ca e gresit? Eu nu mai sunt virgina dar totusi nu cred ca ar trebui sa stie mama, ca ar face scandal si tata la fel. In plus am nevoie de cineva sa ma iubeasca si nu e o diferenta foarte mare de varsta. Voi ce ziceti?

Răspuns Câştigător
| Konstantinos99 a răspuns:

In primul rand daca te ingrijorezi si te ascunzi e clar ca ai facut ceva rau. Ceva rau in sensul ca ai oferit ceea ce poti oferi o singura data frumusetea si sufletul tau cristalin.Nu mai poti oferi asta niciodata nimanui. E ca si cum ai facut all cu el la poker, ai riscat tot acum Domne ajuta sa cresteti impreuna pentru ca daca unul o ia razna celalat va suferit si veti fi amandoi vinovati de asta. Eu zic sincer sa ii spui mamei daca stii ca poate pastra secrete incet nu brusc ii spui ce ai facut tot se va intampla odata. Ce e de facut? Pai cu siguranta sa il apropii de tine, sa va uniti sufleteste, sa va gasiti un duhovnic un om de nadejde in care amandoi sa va bizuiti ca va ajuta, este impartial si care va poate crea cararea catre casatorie. Fara casatorie nu aveti inger comun, doar la Sf Taina a Casatoriei cei doi sunt uniti si de abia atunci practic aveati voie sa faceti ce ati facut acum. Urmeaza ce ti am spus Succes! Domnezeu sa va ajute pe drumul pe care l ati inceput.

13 răspunsuri:
| Anonima444444444 a răspuns:

Nu este ok, mai ales ca el are 18 ani si este major, iar tu 14 si ești minora
Este gresit si faptul ca a tot insistat sa faceti dragoste avand in vedere ca esti minora, ești prea micuta pentru el, iar in legatura cu părinții tai nu stiu ce sa iti zic, deoarece inteleg ca te temi de ei, dar ar trebui sa stie macar ca ai prieten, dar pentru viitor incearca sa nu le ascunzi lucruri, ei te pot ajuta chiar daca o sa te certe puțin
Si incearca sa gasesti un baiat care sa nu insiste sa faceți dragostea si macar sa nu fie major, cel mai bine ar fi sa te concentrezi pe studii, inteleg ca simti nevoia de iubire, dar trebuie sa aștepți, o sa vina persoana potrivită intr-o zi
Sper ca te-am ajutathappy

| JBViațaMea a răspuns:

La pușcărie cu el!

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu stiu ce cauta ala la pustoica de 14 ani

iubit, in nici un caz.Baieti de varsta lui cauta fete naive ca tine pe care sa le pacaleasca sa faca sex.
Cea ce facut el cu tine se cheama viol.Anunta parintii, asuma-ti faptele tale.Mergi cu mama la control ginecogic, probabil ei se vor autosesiza si voor anunta politia.

Pana nu e prea tarziu.

| trandafirelena99 explică (pentru Fatamuntilor):

Dar il iubesc

| annonimaaaa555 a răspuns:

Da. Se ia viol după lege. Dacă afla cineva direct în pușcărie se duce. Poți sa îți dai consimțământul doar dupa 16 ani. Degeaba ai vrut și tu. Tot viol se ia plus la 14 ani corpul nu e pregătit pentru așa ceva. Crede-mă ca nu o sa rămâneți împreună pentru tot restul vietii. Și ia sa ii zici lu maica ta ca nu știi dacă are sau nu vreo boala cu transmitere sexuala "iubitul" tau. Poate el sa zica ca n are și de fapt are și ajungi în spital. Ai făcut o greșeală mare si zic asta ca o fată de 20 de ani...

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Konstantinos99):

M-a atras votul tau si am vrut sa vad daca poti da un raspuns mai bun ca al meu...
cum Dumneeu sa le spui sa se casatoreasca? Din cate stiu o pot face doar dupa majorat, iar in cazuri exceptinale, 16 ani
https://www.crestinortodox.ro/......20846.html
pooftim link
Nimeni nici macar preotul nu-i va casatori daca fata are 14 ani,
Sa imi spui daca gresesc.
Un lucru e clar.Individul ala a profitat de fata, acolo nu a fost iubire.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru trandafirelena99):

Draga mea, tu confunzi iubirea cu atractia.
e mai mare ca tine, probabil te-ai simtit magulita ca te baga in seama.Ca e mai mare ca colegii tai te clasa.
Cea ce-a cerut el nu e corect

| Konstantinos99 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Ideea e ca nu cunoastem personal cazul, noi de fapt dicutam despre un episod descris de ea. Eu am spus sa ii indrume un duhovnic, de casatorit inca nu poate dar ii poate mentine pe o traictorie si sa ii ajute. Poate e cum zici tu sau poate tipul a avut intentii bune nu stim.Tu te bazezi pe experineta eu pe mine care stiu cat te importanta si apreciata este o fata ca ea. Prima relatie si mai ales ca a oferit totul e o situatie DIFICILA SI DELICATA nu pot decat sa o incurajez sa mearga pe o cale pe care a inceputo prematur. Toti incurajati la haos nu la iubire uitati toti cat de mare este iubirea? Citeste Corinteni 13! Parintii trebuiau sa o tina in scurt si sa aiba grija dar bravo ca a realizat ca a facut un rau si acum e momentul sa nu inrautateasca situatia ci sa o infloreasa. Prima relatie e relatie adevarat restul sunt incercari plictisituare de adulti.

| ynexistenta a răspuns:

Nu pot sa înțeleg fetele din ziua de azi...voi numai aveți demnitate, stima de sine, mai știți ce este aia? Întrebi dacă este greșit? Dacă pui întrebarea inseamna ca asta simți și tu.Nu este o diferență mare într-adevăr dar tu totuși ai doar 14 ani.Nici nu înțeleg unde ați găsit voi spațiu sa faceți dragoste (cum spui tu) La el acasă, pe coclauri, pe unde? Și e logic ca mama ta ar face scandal, esti totuși un copil. Poti sa-l introduci încet, incet in famile ca sa-l cunoască în timp.Nu cred ca o sa fie supărată "rau"dacă ii spui ca ti-ai făcut un prieten.Mai rău ar fi sa nu știe deloc și apoi sa afle ca te-ai mai și culcat cu el.Macar ați folosit prezervativ?

| ania a răspuns:

Ai facut o mare greseala, cine face sex fara casatorie nu are binecuvantarea Tatalui nostru ceresc peste relatia lui. Daca chiar te iubeste, cand ai 15 ani, cu acordul părinților si avizul medicului ati putea sa va căsătoriți.

| StoicAnalysis a răspuns:

Se numeste pedofilie. Felicitari! Tocmai ai fost corupta si prostita. Nu vei simti asta acum pentru ca esti copil si nu intelegi gravitatea problemei pe deplin, insa vei sti peste 3-4 ani.

Varsta minima pentru a face sex este de 16 ani, iar al partenerului sa aiba maxim 4 ani peste tine. Asta ca sa stii si tu de ce ai fost prostita. Iubirea la varste mai mici de 16 ani, e o iluzie create de hormonii tai proaspat dezvoltati. Tocmai de asta exista legea asta in vigoare. Nu stiu cum de colegii mei de breasla din comentarii sustin cazul tau, insa nu e ok ce se intampla intre voi acum.

| mihai69 a răspuns:

Noi (eu) zic(em) că e un pedofili și locul lui e la pârnaie, unde va avea parte de același tratament din partea „colegilor".

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru ania):

NU MAI PROMOVA casatoria intre minori. Nu ii pasa nimanui de habotnicismul tau