| Alex00990 a întrebat:

Am 15 ani si parca nu mai am motivatie pentru aproape nimic,ma simt mult prea mic si mult prea slab pentru a face ceva. Ma frustreaza faptul ca nu m-am nascut intr-o familie bogata,e adevarat ca parintii mei sunt foarte buni si au incercat sa imi ofere totul, dar am avut si am vise si idei, vise si idei pe care nu le pot pune in aplicare pentru ca nu am cum. Cateodata ma imi fac vise cu mine mare om de afaceri si chestii de genu', dar imediat ma trezesc la realitate si imi dau seama ca asta e o utopie, ceva irealizabil pentru mine.
Ce as putea face ca sa am motivatie? Parca nici nu imi mai vine sa incerc sa fac ceva constructiv, nu mai am chef de nimic, la scoala stau aproape mereu fara sa fac nimic.
Simt ca nu am nici un viitor si ca nu am sa realizez nimic care sa ma satisfaca.
Orice sfat este binevenit!
Multumesc!

1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Si eu am fost un copil cu posiilitati limitate. Am avut o singura fista din clasa a sasea pana intr-a zecea (i-am mai pus petece, pense, elastic, i-am desfacut tivul), apoi cate o singura pereche de blugi pana am terminat facultatea (ii spalam sambata seara si ii imbracam lunea).
Am stiut mereu ca depinde numai de mine sa am o viata mai buna, sa nu duc lipsuri financiare. Singura mea cale era invatatura, nu am gasit nici atunci si nici acum o alta cale. Asa ca a invatat din toate puterile mereu. Prin clasa a zecea am inceput sa traduc pentru cativa banuti in plus (din care plateam facturile la lumina, intretinerea, imi mai cumparam carti, rechizite). Nici o secunda nu am asteptat nimic de la nimeni, intotdeauna mi-am zis ca tot ce voi face voi face prin mine si fortele mele si ca nimeni nu ma poate impiedica sa imi indeplinesc dorintele. De ce sa fii mic si slab? De fapt esti foarte puternic, tu poti face minuni cu tine insuti.
Am facut un liceu bun si am terminat prima din clasa, am intrat la o facultate buna din prima, am terminat a cincea facultatea, mi-am luat examenle necesare, am ales de fiecare data intelept si am inceput sa lucrez. La inceput am avut 3 sau chiar 4 joburi. Acum mai am doar doua. NU imi lipseste nimic, am casa mea, familia mea, am haine de nu le mai stiu numarul, obiecte frumoase, mii de carti, merg in vacante minunate, nu am griji financiare in nici un mod. Si stiu ca atata timp cat voi fi intreaga la minte, nu am de ce sa imi fac griji, nici un ostacol nu e prea greu.
Deci depinde numai de tine sa realizezi ce iti doresti. Poti afce absolut orice prin munca, nu te teme. Trebuie doar sa fii harnic.