Hotaraste-te, vrei viza de "student" sau viza de "work si travel"?
Sunt 2 vize diferite, care nu se pot acorda in acelasi timp.
Work and travel dupa cum ii spune si numele nu are nicio legatura cu facultatea. Daca insa iti permiti costul de 40-60.000 dolari pe an pentru a face o facultate in SUA experienta nu poate fi decat una pozitiva.
Nu trebuie 40-60K pe an. Sunt tot felul de programe de schimb de experienta, si sunt si facultati cu costuri relativ mici (10K pe an).
Schimb de experienta nu inseamna facultate facuta in state.
La aia 10k pe an la facultate cu cost relativ mic nu are nevoie de cazare, mancare, facturi, haine, transport?
Ba da, in functie de locatie, etc. te mai costa inca sa zicem 10K pe an. Uneori e posibil (maybe) sa obti tot felul de burse si alte chestii care sa mai reduca costurile.
Eu ma indoiesc ca te descurci xu 10k an in US. Adica 800dolari pe luna.
Daca te duci intr-un oras mare, in mod sigur nu. Dar daca te duci la un community college undeva unde nu e California, se poate.
Eu sunt american, am stat in America peste 10 ani, e super ok sa te duci acolo. Nu exista argumente contra, ar fi o experienta de viata buna. Cu mutatul definitiv nu e asa usor, singura solutie usoara e sa castigi loteria vizelor sau sa te casatoresti cu un american. Mai sunt si alte metode, dar destul de grele.
Geo2969686 întreabă: