anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am cateva intrebari despre liceu:
1.Sunt pe profil stiinte ale naturii, mai departe as vrea sa dau la informatica. Pot merge pe aceasta specializare sau ar fi mai bine sa ma transfer la mate-info?
2.In clasele 5-8 nu am facut cine stie ce lectii la fizica, chimie si biologie. Ar trebui sa caut lectiile sa le re-invat sau,, luam de la capat,, materia la liceu?
3.In privinta claselor... Se face repartizarea pe clase in timpul verii sau se face in ultimele saptamani? Si se vor afisa undeva inainte de inceperea scolii?
4.Voi avea nevoie de un notebook sau un PC pentru teme?
Mersi anticipat happy

Răspuns Câştigător
| Rainmaker a răspuns:

Salut! Daca te pasioneaza informatica, mai bine te transferi la mate-info.Gandeste-te ca urmeaza niste ani in care poti evolua mult in pasiunea ta. Poti sa compari sapte ore de informatica pe saptamana la o sectie de profil intensiv cu cele doua ore de informatica de la profilul stiintele naturii? In alta ordine de idei, multe facultati cer la admitere un eseu motivational in care-ti va fi greu sa explici de ce vrei sa urmezi informatica daca tu ai invatat stiintele naturii.
2.Nu ar strica sa recitesti in timpul verii cateva lectii din clasa a opta.Nu de alta. dar la liceu in primele ore se face recapitulare si ai putea sa furi startul cu ceva zecari.
3.Repartizarea pe clase se face cam de pe acum.Intereseaza-te la secretariatul liceului si alege-ti o clasa in functie de profesori.Conteaza enorm.Nu astepta pana la toamna pentru ca ce este bun, se ocupa.
4.Desigur, vei avea nevoie de un laptop.Accesul la informatie este esential si te va ajuta si la teme.
Bafta!

1 răspuns:
| PrintesaGumitaa a răspuns:

Poti sa mergi la informatica la facultate doar ca pentru a-ti mai usor ar trebui sa fi la mate-info.
La liceu inveti altceva la chimie, fizica si biologie.
Repartizarea eu stiu ca se face pe vara, dupa terminarea perioadei de inscriere la licee. Rezultatul in poti vedea pe edu.ro
Nu vei avea nevoie de notebook, poate doar de pc daca vrei sa copiezi niste teme de pe wikipedia laughing