Iti inteleg starea. E foarte naspa, si ideea e ca multi copii nimeresc in aceasta situatie cu parintii lor. Stiu ca doare foarte mult, stiu ca te gandesti cum si de ce mama ta iti face asta, dar trebuie sa ramai puternic. Gandeste-te, si stai calm in orice situatie, incearca sa nu o enervezi pe mama ta, oricum nu vei trai toata viata la ea. Asteapta pana ce vei pleca sa inveti undeva, iar pana atunci trebuie sa rabzi.
Incearca sa ii faci mamei tale pe plac, chiar daca asta nu iti da placere, fa tot ce iti spune, nu fi neindemanatic -asta o scoate din sarite, toate cuvintele pe care ti le zice nu le pune la suflet, si incearca sa te feresti de loviturile ei cum poti.
Incearca sa-ti faci un prieten, sau prietena, iar daca consideri ca e de incredere, spune-i tot ce ai pe suflet.
Fii mai pasiv acasa, adica nu prea vorbi cu ea, nu o intreba lucruri care nu sunt atat de necesare.
Sper ca sfaturile mele sa te ajute, crede-ma ca stiu prin ce treci.Cel mai important este sa ramai puternic, si niciodata sa nu iti faci tie rau ca ea sa te jeleasca.Fii calm si nu te enerva pentru ca re sanatatea ta si nu a ei.
Scuze dar daca nu vrei sa ceri ajutorul unui prieten sau adult ceva sau sa suni la protectia copilului cum ai vrea sa fi ajutat? Noi cei de pe TPU putem doar sa te ajutam cu o vorba buna, dar atat imi pare rau pentru tine si situatia ta.
Incearca sa discuti cu ei si sa le explici ca totul se rezolva si fara violenta si ca nu e normal ceea ce ti se intampla, nu stiu poate se va schimba ceva
Sa ai grija de tine si sa nu cedezi niciodata, poate ca ai doar 13 ani si te crezi neajutorat dar sunt sigura ca cineva din familia ta poate unchi matuse ceva iti poat fi alaturi...
Cauta-ti prieteni adevarati. Ai grija sa nu te pierzi pe strazi si fii tare, o sa treci peste. O sa vina clipe grele, fii pregatit pentru ce-i mai rau.
Astai momentu in care daca crezi in dumnezeu si marturisesti asta el iti poate dovedi ca parinti tai se vor schimba, dar nu in ultimul rand trebuie sa te schimbi si tu.