| s64756926 a întrebat:

Hei,TPU! Am o anxietate socială destul de severă. Nu suport să ies afară din casă nici să mă duc până la magazinul din colț. Am impresia ca toată lumea are ceva cu mine și ca vrea să îmi facă ceva. De obicei, oamenii trăiesc cu impresia,, nu i fac nimic, nu îmi face nimic" și țin să vă menționez ca este fals. Nu știu să număr de câte ori m-am certat fără motiv doar pentru ca persoanele își căutau scandal. Nu mă simt în stare să ies din casă nici măcar dacă e cineva cu mine.(Poate doar dacă simt ca sunt protejată). Nu consider ca pot ieși din,, frica" asta, psihologul este și el tot un om, cu ce mă poate ajuta? Știu ca nu toată lumea vr sa îmi facă rău, dar cu toate astea tot cred asta. Mă rog, complicat. Vreau sfaturi, am o grămadă de gânduri care parcă nu mă lasă să fiu fericită. Vă rog mult să mă ajutați. App am 15 ani jumate.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Am o anxietate socială destul de severă... Vreau sfaturi"

intâi de toate, diagnostcul ți la pus vreun medic sau tu crezi că ai așa ceva?

| AndaAlexandra a răspuns:

Din contra, psihologul te poate ajuta foarte mult. Este și el om, dar are pregătirea necesară pentru asta.
Nu știu dacă am înțeles bine, ai spus că ajungi sa te certi? Cum ajungi sa te certi daca ești anxios? Daca ești anxios îți veți de treabă ta, chiar dacă alții caută scandal cu tine.
Tot ce te sfătuiesc să faci este sa vorbești cu un psiholog. El este cel mai în măsură să te ajute. Asta în cazul în care nu găsești tu puterea de a te autodepăși și trece peste aceasta anxietate.

| VoidEternal a răspuns:

De obicei, oamenii trăiesc cu impresia,, nu i fac nimic, nu îmi face nimic" și țin să vă menționez ca este fals. Nu știu să număr de câte ori m-am certat fără motiv doar pentru ca persoanele își căutau scandal.

Măi, să dea naiba. Eu cumva am reușit să ajung la aproape de 3 ori vârsta ta fără să mă cert cu nimeni random pe stradă.

Probabil sunt eu fermecat...

Singura care trăiește cu "impresii" ești tu aici. Se numește paranoia.