Mersi xD. Am citit ceva pe internet si eram confuza.
Cu placere.
In Coreea de Sud devii adult la varsta de 19 ani.Pentru ca la ei varsta unui om se calculeaza diferit.Chiar daca teoretic persoana care a devenit adulta are 18 in celelalte tari, in Coreea cand devii adult ai 19 ani.
De fapt...
Cum iti spui varsta in Coreea
Daca vei avea ocazia sa vii in Coreea si sa cunosti coreeni vei fi intrebat pentru inceput, urmatoarele : Numele, varsta ( care in Coreea se calculeaza diferit. Se calculeaza de la procreere si nu de la nastere ( cand bebe se naste el are deja un anisor ), apoi daca esti casatorit / necasatorit / ai prieten(a) / singur, apoi ocupatia. Coreeni au nevoie de aceste raspunsuri pentru a sti pe ce nivel te afli fata de ei. Daca esti mai mare, vor vorbi mai cu respect, daca ai norocul sa ai aceeasi varsa, e foarte bine, pentru ca atunci vor fi mai relaxati.
Pana sa ajung aici foarte rar ma gandeam ce varsta am. dar. de cand am venit am fost intrebata de atatea ori. si in plus, aici sunt si mai in varsta ca in Romania. Adica nu era suficient ca am 25 de anisori. acum am 26? what the. ^^