| ykow25 a întrebat:

am o intrebare:Cum imi pot convinge parintii sa renunt la o meditatie(sau mai multe.)Fac meditatie la matematica, engleza, merg la pian si la karate. Mi-as dori din tot sufletul sa renunt la pian(fac de 4 ani de zile)si la karate(de 7 ani), dar parintii mei zic nu si nu. I-am rugat, m-am rastit la ei, am incercat faza cu"daca ma iubiti nu ma mai trimiteti"si tot felul de chestii din astea.Chiar urasc aceste doua... porcarii. Mi-as dori sa merg la chitara, insa nu mai am timp(vor sa am note de 10-daca iau 9 zbiara la mine o saptamana). Trebuie sa invat si bine, sa studiez la pian si sa invat pentru meditatii.Chiar vreau sa le fac pe toate insa nu mai pot mult timp.Sunt in clasa a VII-a si toti profesorii au pretentii(teme, lectii mai lungi, proiecte etc.)Imi doresc din tot sufletul sa cant la chitara, insa chiar daca m-as duce nu imi vor cumpara acest instrument(ma gandeam sa-mi vand pianul, dar asta numai dupa ce ii conving). Am incercat sa discut cu ei insa nu a iesit decat cu cearta si am fost silita sa merg in contunuare.Sincer,de-ar fi sa ma bat cu cineva cred ca asi lua-o la fuga, si de cantat la pian nu imi place de nicio culoare(mi se pare prea feminin pentru mine). Deci ajutoooooooooooor! M-am gandit la varianta sa fug de acasa, dar cred ca ar fi o risipa de bani si niste lectii neinvatate la scoala.Multumesc!

3 răspunsuri:
| brianemil a răspuns:

Cu karate sunt de acord cu ei dar cu pianu incearca sa le spui ca chitara e vocatia ta si ca pianul nu te atrage si nu iti place dar e foarte important sa fii calma si sa te exprimi concret si la subiect mai bine e cand sunt bine dispusi iar daca nu merge propune-le sa va consultati cu un psiholog iti va da dreptate. ps treaba cu fugitu nu e o solutie e un lucru care efectiv te va ingropa de vie. daca nu vor accepta insista.

| adya7792 a răspuns:

Ia-o si tu cu frumosu ajungi cu ei la un compromis inveti bine la scoala mergi la meditatii la mate si engleza si sa te inteleaga si pe tine in legatura cu pianu spune-le ca si chitara e tot instrumest ca mai faci si pian din cand in cand dar ca ai crescut si ai si tu hobiurile tale nu poti sa faci pian obligat! insa daca asa nu inteleg le zici ca daca lor le convine sa ti dea bani sa faci pian iar tu nu mergi si ii cheltui in alta parte nu se aleg cu nimic dar daca te lasa sa faci chitara macar e si asat o activitate.succes

| Joannnnnaa a răspuns:

Faza cu fugitul de acasa e o prostie. Ca sa iti convingi parintii sa te lase sa cu chitara, nu cu pianul, ar trebui sa apelezi la vreun prieten sau o ruda sa te sustina in fata parintilor si sa aduci cat mai multe argumente utile in favoarea ta. Nu cred ca parintii tai nu vor ceda in fata mai multor persoane care iti sustin ideea. happy Multa Bafta!:*