| dip1dip a întrebat:

Hei TPU, am o mare problema.La scoala la noi, se face un concurs cu Mihai Eminesscu(pe 15 s-a implinit 100 si ceva de ani). Concursul are 4 probe.Cultura generala despre M.E; Compus o poezi; De recitat o poezie si de facut un desen cu tema poeziei pe care o recitam.Problema mea este ca nu stiu ce poezie sa recit(o poezie mai dificila un pic) si ce desen sa fac.Da-mi si mie va roog o poezie a lui M.E. mai dificila un pic si un desen cu care sa intru macar pe locul 3.

Promit fundita garantat!
Ma

2 răspunsuri:
| deeadeea111 a răspuns:

Toate poeziile lui eminescu sunt frumoase
imi amintesc ca odata am facut un desen pe poeziaFiind baiet padruri cutreieram iar profesoara a fost incantata
oricum daca vrei ceve mai complicat incearca Luceafarul, cauta pe google o imagine care sa te inspire succeshappy

| xXxRadu a răspuns:

Mihai Eminescu Crăiasa din poveşti

Neguri albe, strălucite
Naşte luna argintie,
Ea le scoate peste ape,
Le întinde pe câmpie;

S-adun flori în şezătoare
De painjen tort să rumpă,
Şi anină-n haina nopţii
Boabe mari de piatră scumpă.

Lângă lac, pe care norii
Au urzit o umbră fină,
Ruptă de mişcări de valuri
Ca de bulgări de lumină,

Dându-şi trestia-ntr-o parte,
Stă copila lin plecată,
Trandafiri aruncă roşii
Peste unda fermecată.

Ca să vad-un chip, se uită
Cum aleargă apa-n cercuri,
Căci vrăjit de mult e lacul
De-un cuvânt al sfintei Miercuri;

Ca să iasă chipu-n faţă,
Trandafiri aruncă tineri,
Căci vrăjiţi sunt trandafirii
De-un cuvânt al sfintei Vineri.

Ea se uită... Păru-i galben,
Faţa ei lucesc în lună,
Iar în ochii ei albaştri
Toate basmele s-adună.

Uite eu iti recomand poezia asta desi nu am citit multe poezi de ale lui Eminescu am cautat acum pe net si asta mi s-a parut extrem de frumoasa e scurta par pentru proba cu desenatul (daca ai ceva mai mult talent) iti recomand sa faci o femeie frumoasa care se apleaca pe malul unei ape dar sa o faci mai din profil si care lasa un trandafir rosu ca focul in apa creeand unde..Si in jurul ei sa fie zapada iar sus luna stralucind putin si reflectandu-se in apa. Dar daca ma gabdesc mai bnine o poti face pe craiasa zapezilor lasand trandafirul pe apa dezi zau ai iesi pe locul 1 pe judet daca ai face asa:-))) Bineinteles ti-ar trebui cam 2 ore cel putin sa il faci asa cum trebuie... Spor la concurs sper sa castigi!