| Anonim1124 a întrebat:

Hei TPU, am o mare problema. Parintii mei inca ma mai tin din scurt si am varsta de 18 ani! Cand le cer sa ies undeva trebuie sa vina si mama sau de cele mai multe ori cu ma lasa si cand e sa merg la un film, trebuie sa vina si ea dar nu oricand. Doar cand are timp. Si mi se pare asa ciudat sau cand vreau sa ma duc la un mc ceva, trebuie sa vina si ea ca nu ma lasa in mall singura si sunt multe lucruri de genul care par asa penibile! Am vorbit cu ea despre asta si mi-a zis ca vreau sa devin o destrabalata si o sa fie vai de viata mea si o sa se ia lume de mine! (app sunt fata) As vrea de la voi va rog un sfat... daca aveti si alte intrebari va rog sa mi le spuneti!

10 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

rolling on the floor) ajungi o destrabalata ca te duci la film si la mc, extraordinar cata logica pe mama ta

| mihai69 a răspuns:

„Și ce-ți pasă ție?!? E viața mea, trebuie să fac și eu greșelile mele, altfel nu am cum să învăț să mă descurc singură vreodată!"
Așa să-i spui, înainte să ieși din casă închizându-i ușa-n nas.

| Plato a răspuns (pentru mihai69):

Sa-i inchida usa in nas, dar dupa vine inapoi, nu? Ca are nevoie de banii mamicii, de casa mamicii, asa-i?
E viata ta? Te descurci singura? Minunat, poftim bagajul, desi sunt haine cumparate de mine, si mult succes sa te descurci singura. Fara casa mea, fara banii mei. Ce zici?

| Plato a răspuns:

Intentiile ei sunt cu siguranta bune. Metoda pe care o aplica poate fi putin deplasata, dar doar putin de tot. Ai facut oare ceva sa-i castigi increderea? Cu ce tip de oameni ai merge la film?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mama ta e foarte, foarte, foarte strictă, parca-i fi la puşcărie! Ai 18 ani, deja poţi face orice vrea muşchiu tău.Zii, că dacă te mai ţine în ritmul ăsta nu te vei putea descurca în societate.La fel ca prietenele mele,părinţii lor nu le dădeau voie să meargă nicăieri, ei luau decizii în locul lor, nu le dădeau deloc indepentenţă şi în permaneneţă le controlau, iar acum ele în viaţă au devenit nimic.Ele acum nu pot lua decizii, aşteaptă mereu să le îndrume cineva şi de asta pierd mult în viaţă.Tu ar trebui să te impui mamei tale că deja eşti coşcogemite de fată, ai 18 ani, nu 5.Mama ta nu procedează corect, nu e bine să interzici unui copil să meargă sau să facă ceva ce îi place.
Nu ar trebui să aştepţi păreri de la noi, de mult trebuia să-ţi recapeţi conştiinţa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna. E adevarat ca iti vrea binele, dar atata timp cat stai pe banii ei si in casa ei, iar tu poate nu muncesti, isi permite sa faca asta. Cand o sa ai banii tai si casa ta, atunci nu ai decat sa faci ce vrei. E adevarat ca e mult prea stricta, dar na, atata timp cat depinzi de ea, ea isi va permite sa te controleze. Sa ai o zi buna.

| Anabela777 a răspuns:

Daca te duci intr-un loc singura nu esti o destrabalata. Iar oamenii nu se iau de tine doar pentru ca respiri, trebuie sa aiba un motiv. Bineinteles ca exista si oameni care pur si simplu vor vrea sa se bage in seama cu tine, dar nu-i ca si cand ar veni sfarsitul lumii, te iei de ei inapoi si pleci. Sincer, n-o sa-i poti schimba pe parintii tai prin vorba buna. In schimb fii tu mai dificila, nu-i mai asculta.

| Gabriel2424 a răspuns:

Ai 18 ani, e normal sa ti vrea binele, dar nu poti sa te lasi influentata decat de ea, ai si tu o varsta, ai propria ta personalitate, este treaba ta ce faci cu viata ta, explica-i si ei asta si chiar si psihologul e o idee buna, ea crede ca te va urmari toata viata, ai destula minte sa gandesti si sa faci ce trebuie, ai si tu nevoie sa stai cu persoane dw varsta ta.

| BunaZiuaMerio a răspuns:

Ai 18 ani.Nu s-a objinuit cu ideea ca acum esti idependenta. Daca ai iubit pe care sa te bazezi si sti ca poti avea incredere in el e bine.Iesi cu el si te apara.

| Miha879 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa mergeți împreună la un psiholog, el poate gestiona cel mai bine situația dintre voi doua si sa va aduca la un punct comun.