| Idontknow99 a întrebat:

Hei, TPU. am o problema, de fapt mai multe i dunno. de ceva vreme imi este frica sa ies din casa. mi-e teama ca voi fii judecata si ca lumea isi va bate joc de mine si ca voi fii injosita in public. am mai fost pusa in mai multe situatii de genu' cu motivul ca unor persoane:"nu le place fata mea" si m-au injosit in public. intr-o vreme ma taiam, nu voiam ca nimeni sa imi vada cicatricile, le ascundeam foarte bine. am ganduri suicidale de ceva timp, acum 2 zile chiar ma gandeam sa iau o supradoza de medicamente. dorm destul de mult, transpir excesiv, ma simt nu stiu cum sa zic, ma simt goala pe dinauntru. imi este foarte frica sa fiu judecata de cineva sau sa fiu in centrul atentiei, si imi este frica sa nu imi faca cineva rau. tatal meu ma crede nebuna, dar nu sunt, si de aceea nu vreau sa discut cu el, ma loveste, urla la mine din orice motiv si este prea protector. acum 5 luni cand a vazut ca m-am taiat, m-a dus la spital si asistenta a zis din prima ca:"m-am taiat ca sa atrag atentia", dar nu a fost asa, inainte sa ma tai am fost batuta de tatal meu si nu am mai rezistat, eram foarte nervoasa si simteam nevoia sa o fac, si de aceea nu vreau sa ma duc la un psiholog, imi e frica ca si el ma va judeca si imi va zice ca fac toate aceste lucruri ca sa atrag atentia. dar chiar am nevoie de ajutor, nu stiu ce sa mai fac, va rog.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am fost in situatia ta, dar nu am ajuns la extreme pentru ca nu se merita, toate lucrurile se rezolva de la sine, mergi la un psiholog pentru a rezolva fobia sociala, anxietatea, in legatura cu tatal tau cauta o modalitate sa ajungeti de comun acord in legatura cu orice, nu pot sa iti dau mai multe sfaturi in legatura cu relatia dintre tine si tatal tau deoarece nu stiu din ca cauze va certati, ia.o usor, exclude sinuciderea, nu te cunosc dar nimeni nu marita macar o lacrima de la tine d. apoi sangele tau, repet nu se merita, trebuia sa dai mai multe detalii in intrebare, din ce cauza te certi cu tatal tau, cu oamenii din jurul tau de ce nu te intelegi?

| Idontknow99 explică (pentru anonim_4396):

Tatal meu ma cearta din cele mai marunte lucruri. imi controleaza fiecare situatie. cred ca are ceva problema cu nervii pentru ca se enerveaza prea usor si incepe sa urle si sa se crizeze. de exemplu ma loveste pentru ca nu ma spal pe dinti cand spune el, pentru ca nu ma piatan cand spune el, stiu poate parea amuzant, dar nu este, are ceva de spus la fiecare lucru pe care il fac eu si ma loveste, dar oarecum sunt obisnuita, acum 2 ore am incercat sa vorbesc cu el, i-am spus doar:"imi e frica sa ies din casa" si a inceput sa rada si am incheiat subiectul. si cu referire la prieteni, nu ma simt confortabil, nu stiu nici eu motivul, prefer sa ii indepartez de mine pe toti, daca nu ii indepartez ma atasez prea tare si apoi sufar si mai mult. de cateva zile nu am vorbit cu nimeni, incontinuu simt ca ma judeca orice. multumesc foarte foarte mult ca ai raspuns!

Ah, si imi este rusine si de cum arat. multi spun ca sunt frumoasa dar nu ma consider deloc, am impresia ca sunt mintita amarnic cand cineva ma face frumoasa si urasc asta, cand sunt in preajma cuiva imi e rusine sa stau cu acea persoana pentru ca ea este frumoasa si eu ma simt ca un monstru de scarboasa si oribila. si mi-e rusine si de psiholog, habar nu am ce sa ii spun si cum sa ii explic.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Idontknow99):

Incearca sa ajungi cat mai repede la pshiholog, mare lucru nu trebuie sa ii spui deoarece se va descurca el sa scoata ce vrea sa afle de la tine, tu doar ii spui,, buna ziua, am venit pentru rezolvarea unei fobii sociale,, de aici iti va pune el intrebari si tu nu va trebui sa faci nimic doar sa raspunzi, asculta.ma, du.te cat mai repede, ai moralul la pamant, psihologul te va ajuta sa vezi lucrurile asa cum trebuie, te va invata cum sa te comporti in situatii de genul cu tatal tau si apropo tu nu ai mama sau alte rude cu care ai putea vorbi in legatura cu comportamentul tatalui tau? psihologul va face sa.ti dispara frica de a iesi din casa, iti recomand sa mergi cat mai repede si vreau vesti bune de la tine!

Nu, mama e in Italia, ai mei sunt divortati, cu mama nu vorbesc deloc. stau doar cu tata. zilnic ma gandesc ca ar fi mai bine sa nu traiesc si ca nu sunt buna de nimic. iti multumesc foarte mult!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Idontknow99):

Nu te mai gandi la faptul ca nu ai pentru ce sa treiesti, nici eu nu vedeam scopul pana acum ceva timp, orice om e trimis pe pamant cu un scop, vei vedea mai tarziu cand vei descoperii fericirea vei regreta ca ai gandit asa, fara rau nici binele nu ar exista, trebuie sa ai multa rabdare, repet du.te la un psiholog sa.ti usureze situatia, te va ajuta mult, stiu ca nu ma cunosti, nu te cunosc dar ai incredere in sfatulmeu, mergi la psiholog te va ajuta foarte mult si stai linistita nu esti nebuna, ai doar moralul la paman si daca nu scapi cat mai repede de problema asta o sa.ti fie din ce in ce mai greu

5 răspunsuri: