| Bianca55732 a întrebat:

Hei Tpu.Am probleme cu o prietenie. Deci sunt cea mai buna prietena cu o fata, ne stim de 9 ani. In ultimul an mi-a facut faze super nasoale, adica niciodata nu ma baga in seama cand aveam ceva, statea cu mine doar cand eram foarte happy. E foarte sictirita cu mine si mereu cand iesim cu cealalta cea mai buna prietena a noastra (ne stim cu ea de 7 ani) eu parca nici nu exist.Ele planuiesc alte iesiri fara mine, vorbesc despre diverse si eu daca le intreb ceva nici nu ma baga in seama si mai multe chestii. Trebuia sa ma vad cu ea in fiecare vineri dar ea acum tot gaseste scuze si mereu se vede cu altcineva(fata aia cu care ne stim de 7 ani). pentru mine prietenia noastra e toxica, in fiecare seara ma culc plangand ca nu stiu ce sa fac sa o salvez.Am vorbit cu ea despre asta acum o luna si mi-a zis ca nu o sa se mai repete, dar de vreo 3 zile iar a inceput.Cand ii zic ce simt, sare cu gura pe mine. Mereu cand ne certam, chiar daca e din vina ei, tot eu sunt cea care isi cere scuze. Avem multe amintiri si suntem super legate, nimeni nu ma stie mai bine decat ea, dar prietenia noastra e prea toxica. Ar trebui sa inchei lucrurile cu ea? daca da, cum ii spun?

Răspuns Câştigător
| MeForeverAlone a răspuns:

Adevărată vorba aceea, că la așa prieteni, ce-ți mai trebuie dușmani.
Cu o astfel de fată nu ar trebui să-ți bați atât de tare capul. Ați fost prietene, vă cunoașteți foarte bine, ați împărtășit secrete dar acum poate ea s-a schimbat și nu te mai consideră prietena care te cosidera odată. A devenit mai rebelă, mai independentă, mai indiferentă față de ceilalți și față de sentimentele celor din jur, probabil vrea să dea și ea impresia de,, fată șmecheră" sau ceva.
Las-o să-și facă jocul, dar joacă-i jocul după regulile tale.
Dacă vrei să renunți la relația asta care nu te ajută cu nimic bun, fă tot ce face și ea, fii indiferentă față de ea. Spune-i că ai treabă când vrea ceva de la tine, nu-i mai răspunde la telefoane sau mesaje și încearcă să uiți de ea cu totul. Nu trebuie să-i spui că vrei să rupi legăturile cu ea. Își va da seama singură că nu mai dai apă la moară și nu mai plângi după ea. Că până la urmă, nu merită să-ți verși lacrimile pentru nimeni în lumea asta, poate doar la filme dramatice happy
Baftă!

| Bianca55732 explică (pentru MeForeverAlone):

Voi incerca, chiar daca mi e foarte greu sa nu mai vorbesc cu ea! mersi de sfat

| MeForeverAlone a răspuns (pentru Bianca55732):

Știu, e greu să renunți la o prietenă veche, dar dacă ea a renunțat deja la tine sau te-a dat la o parte, nu prea mai ai ce să faci.
Multă baftă, bianca!

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Daca ai incercat sa vorbesti si se poarta tot asa, atunci e clar ca nu-ti mai e deloc prietena si nu mai ai ce sa faci decat sa-ti gasesti alta prietena sau grup cu care sa iesi.

| g00dmorning a răspuns:

Si eu am fost intr-o situatie asemanatoare. Este mai bine sa renunti la prietenia cu ea, din moment ce ea a renuntat la tine.
Nu trebuie sa ii spui nimic, doar raceste relatia. Iesi cu ea din ce in ce mai rar, apoi deloc. Este o metoda buna de a evita un conflict.
Sper sa gasesti pe cineva care sa iti fie prieten adevarat si nu unul toxic. Succes!

| Bianca55732 explică (pentru g00dmorning):

Multumesc mult, asa o sa fac