Daca nu poti sa gasesti un job acolo in tara aia, sau in alta, in care sa strangi niste bani pe care sa-i folosesti cu cap pentru a-ti termina scoala ( de exemplu, daca ti-ai gasi acolo un job sau in alta tara de te-ai duce la sigur si ai sta un an sa zicem sau ceva luni, acei bani stransi acolo ti-ar ajunge sa faci scoala completand cu niste job-uri sezoniere in vacanta de vara, ca poti lucra 3 luni iar in alta tara apoi sa vii in tara si sa continui scoaala cand se termina vacanta ).
Daca ai avea job in afara ai strange bani un an,ca si asa nu te mai poti inscrie de la jumatea anului scoalar,asa ca strangi bani pentru a reveni abia la anul in tara sa faci scoala, apoi ce am mai zis mai sus.
Dar daca nu se poate in afara, vii in tara, iti iei un job part time si o sa faci liceul in paralel.
Ospatarii pot castiga bine pentru ca primesc si bacsis, dar depinde unde lucrezi, etc.
Daca ai putea gasi un job ca ospatar de exemplu, sa lucrezi dupa amiaza doar, iar pentru asta trebuie sa te intelegi cu patronul cel mai probabil, ca nu stiu daca o sa puna cineva un anunt cu " cautam ospatari doar de la 15:00 - 20: 00 ),dar e destul de obositor, depinde si ce fel de job,etc,etc.
E complicat asa,ce sa zic.
Ai mai putea sa revii in tara,lucrezi si in timpul asta cauti niste oportunitati de plecare in alta parte.
Sau mai poti face niste cursuri de calificare profesionala,sunt destule, te duci la Fortele de Munca din judetul tau si o sa poti sa le faci si primesti si o diploma, iar din cate stiu eu, primesti si niste bani daca le termini.
Deci faci o calificare, poti sa si lucrezi in timpul asta.
Doar cauta pe net.
Chiar nu mai stiu altceva, poti sa mai gasesti solutii daca stai si te gandesti mult, multa bafta.
PS : intereseaza-te de acele cursuri ( ajutor de bucatar, ospatar, etc, etc sunt mai multe).
Wow...pare o situatie extrem de complicata, dar nu sunt aici sa judec. Daca ma intrebi pe mine eu m-as intoarce si as termina liceul.Iti inteleg punctul de vedere in legatura cu scoala dar incearca sa analizezi bine cele doua optiuni si sa vezi care e cea mai avantajoasa pentru tine.