| Zanisoara a întrebat:

Hei TPU, anul trecut s-a intamplat ceva minunat ca m-a facut sa zambesc mai des dar acum s-a terminat sa va spun exact ce, am o verisoara mica de 7 ani, tatal ei e plecat in Germania, iar mama ei si ea locuiesc la tara.Matusa ei o iubeste mult,si a luat-o de langa mama ei(mama a fost deacor)si verisoara mea o iubeste pe matusa ei,dupa ce a luat-o nu a putut sa o tina la ea,asa ca a venit la noi,vara neam distrat asa tare,dar de cand a inceput scoala mama o uraste,si nici verisoara mea nu o place,si mama sa gertat cu sora ei(matusa izabelei')si a luat-o de aici,eu nu am o sora,desi mi-am dorit foarte tare una,si cand am primit-o a fost un vis,ea era mai ceva ca o sora,ne jucam foarte bine,si ea ma iubeste,dar de cand mama s-a certat cu matusa ei,nu o mai vad,ele se urasc, si asa vor a facem si noi, dar noi vb pe deascuns.de un an astept sa se impace ce sa fac? uni nu isi suport fratii/surorile dar pentru mine sa am asa ceva e dorinta mea de-o viata,iar acum am pierdut-o,stiam ca asa se va intampla,nu putea sta pentru todeauna cca nu e sora mea desi vreau, dar nu voiam sa nu o mai pot vedea vreodata, dinn cauza certei.

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Ii spui mamei tale ca tu te intelegi foarte bine cu verisoara-ta si ca faptul ca mamele s-au certat intre ele pe orice, nu inseamna ca si verisoarele ar trebui sa o faca.

Apoi, dupa ce ai informat-o pe mama ta, faci la fel si cu matusa ta.

Si gata.

In general e bine sa pui accentul pe "informare" si nu pe "a cere voie sa".

Ia insa in considerare si faptul ca acea cearta, pentru ca a fost atat de puternica, s-ar putea sa aiba motive pe care inca nu le cunosti, sau le cunosti incomplet si care sa te afecteze direct.

Daca este aceasta situatie, continua sa o intelegi de la mama ta. Dar ia mereu in considerare zicala "cate bordeie atatea obiceiuri".