| KathrineIISilvia a întrebat:

Hei TPU.As vrea sa va cer sfatul.

Prietena mea cea mai buna (acum nu stiu ce sa zic) devenise foarte plictisitoare.Eu tot timpul incercam sa aduc un subiect in discutie dar niciodata nu ne placea la amandoua.Eu sunt mai mult cu muzica rock,black metal,iar ea este cu One Direction, 5Sos si Justin Bieber.Plus ca mie imi displac acele trupe, ca sa nu zic ura profunda.Si ea incepuse sa vorbeasca numai despre asta.Ma plictisisem, pentru ca nu puteam sa ascult cum imi spune de Justin Bieber sau 1D pentru ca pur si simplu nu imi placea subiectul.Conversatiile devenisera foarte plictisitoare de asemenea.

Eu incepusem sa ma aproprii mai mult de o colega de clasa(cu care ma intelegeam destul dr bine).Si dupa ceva timp am aflat ca avem o gramada de lucruri in comun.Ii plac aceleasi trupe ca si mie, aceiasi cantareti/e.Ascultam cam aceeasi muzica, aveam multe obiceiuri comun etc.Chiar ma bucuram ca puteam sa discut cu cineva despre ce imi place(si acel cineva chiar sa inteleaga si sa ii pese de ceea ce ii spun).Hai sa ii zicem Y acestei prietene de care m-am apropiat.Deci intr-o zi Y a intrat in depresie. Fusese ceva nasol si am ajutat-o sa treaca peste.Am sprijinit-o si in acel moment am creat o legatura stransa intre noi. Urmand ca in vacanta de iarna sa se iste un conflict din cauza chestiei care a facut prima depresie sa para si sa o faca sa intre iar in depresie.Imi parea asa de rau pentru ea.In acea seara am stat pana noaptea tarziu si am ajutat-o sa treaca peste.Am sprijinit-o cat am putut de bine si o prietenie foarte stransa s-a legat intre noi.O iubeam nespus de mult si simteam ca am gasit insfarsit pe cineva care ma intelege si stie cum sa fie un prieten adevarat.

Sa revenim la angryprima fata).Am vorbit cu ea de sarbatori si de Revelion, dar si in mai multe zile.Inainte de vacanta am petrecut timp cu ea deasemenea.O invitam sa mearga cu noi afara(si da inteleg ca poate se simtea ca a treia roata la bicicleta,dar nu era asa.Vorbeam cu ea,dar pur si simplu nu era foarte comunicativa cand era si Y in preajma). Inainte de scoala aceasta mi-a spus ca sunt groaznica si ca nu mai vreau sa fim prietene,eu am incercat sa clarific situatia, mi-am cerut ore in sir scuze si am plans mult in seara aceea.Ma simteam ca un gunoi,i-am spus asta si nu a negat,mi-a spus doar,, nu eu am spus-o,,. Dupa putin timp a venit ceva si mai rau.Mi-a spus ca si-a taiat venele.Eu atunci am inceput sa plang si mai tare ma simteam oribil, nu stiam ce sa mai zic...in seara aia am inceput sa vomit de suparare(intrasem in depresie pentru ca asa sunt eu,putin mai sensibila ).Nu aveam nimic cu decizia ei, dar era vina mea si imi era asa de rusine de asta.Ma simteam oribil.

Cand am ajuns la scoala m-am uitat atenta la mainile ei pentru ca stateam cu banca in spatele ei.Nu am vazut urma de tăietură nici unde, mai ales ca purta o bluza cu maneca scurta si nici macar o bratara.Stiam ca era ceva greist la mijlic(si stiu ca se pot face si in alte locuri dar ea nu s-ar fi gandit la altceva strict la maini).Am incercat sa vad mai atenta, si nu.Nici macar urmade taietura, nici macar o intepatura.Nu pot sa cred ca ar fi mintit despre asta.Am mai intrebt-o o data si mi-a spus ca da.Dar nu cred ca este adevarat, si ma raneste enorm de mult faptul ca ar fii putut sa ma minta cu asta.Stiu ce inseamna si este ceva periculos cu care nu poti glumi.Ce pot sa fac? Va rog sa ma ajutati.

Răspuns Câştigător
| ToKen a răspuns:

Daca as fi in locul tau, i-as da jet instant. N-as lasa-o sa aiba atata putere asupra mea. Sa vomiti de suparare e ceva.
M-as debarasa de o persoana cu care simt ca nu mai am nicio legatura. Indiferent de trecutul pe care-l avem. N-as tine-o langa mine ca sa nu fiu singur, sau ca sa am pe cineva caruia sa-i spun "prieten". Cu atat mai mult daca minte cu astfel de lucruri ca sa ma faca sa ma simt prost.

Nu-ti zic sa faci asta, e doar o parere.

2 răspunsuri:
| whatevernvm a răspuns:

E logic ca nu si-a taiat venele. Astea sunt texte de copil de 12 ani. E geloasa si se simte inlocuita, vorbeste cu ea

| IsabelaIssa a răspuns:

In primul rand trebuie sa intelegi ca fiecare este raspunzator pentru ce face cu viata lui. Nu poti sa dai vina pe cineva pentru alegerile tale. Daca ea isi taia si capul, e problema ei, alegerea ei nu a ta. Nu esti tu mama ranitilor sa te consumi pentru alegerile proaste ale altora. Nu esti obligata sa ramai prietena cu o persoana cu care nu esti compatibila. Ea te-a santajat emotional, si evident a mintit si i-a mers foarte bine cu santajul. Nu te simti tu ca un gunoi pentru ca ea nu e in stare sa depaseasca un moment din viata ei. Nu vreau sa imi imaginez cum reactionati amandoua intr-o relatie de dragoste daca intr-una de prietenie actionati asa. Gandeste logic si la rece, nu te mai lasa manipulata in felul asta! Trebuie sa inveti sa ai mai mult control asupra mintii tale, pentru a nu ajunge altii sa ti-o controleze. Bafta!