| Mainefacemcarne a întrebat:

Hei TPU, care sunt lucrurile pe care orice persoana le-a facut in copilarie, sau ce as putea face sa nu imi pierd copilaria fara sa fi facut nimic? Tocmai am vazut un videoclip care m-a marcat profund si acum imi pun niste semne de intrebare. Cum as putea sa nu pierd timpul? Cum sa ma simt mai bine in pielea mea? Cum sa fiu sigura ca nu imi pierd copilaria? Si cum sa imi fac mai multe amintiri?

Răspuns Câştigător
| MateiT a răspuns:

Imi pare rau ca ti-e greu
Inteleg foarte bine ce spui. Fii atenta pentru ca, desi vrei sa faci ceva foarte pozitiv in viata ta acum, s-ar putea sa pui presiune pe tine si nu iese nimic daca te presezi singura. Amintirile se fac singure, sunt lucruri spontane, lucruri care se intampla, si pentru unii nu prea se intampla dar in viitor vei vedea cat de mult te-a eliberat lucrul acesta... a avea o copilarie mai gri
Cati ani ai?
Hai sa-ti sugerez o amintire pe care ti-o poti face: In viitor iti vei aduce aminte ca pe data de 3 decembrie 2017 a fost ziua in care ai decis ca, oricat de gri ar fi viata ta si oricate lupsuri ai avea, vei merge in directia a ceea ce inseamna spontaneitate, libertate, bucurie, bucuria de a fi copil. Decide lucrul asta acum, ca oricat ar fi de greu si oricat ai fi de trista vei merge in acea directie, si rezultatele vor aparea dar numai atunci cand nu te astepti
Amintirile se formeaza dar numai atunci cand nu te astepti.A-ti forma o amintire asa cum incerci tu e ca si cum ai incerca sa-ti bati propria inima sau ca si cum ai incerca din rasputeri sa digeri mancarea din stomac. Nu asa functioneaza
Stiu ca intelegi ceea ce tocmai am spus, si poate ai raspunde ceva de genul "bine, dar mie nu mi se intampla lucruri frumoase, nu gasesc bucuria de a fi copil si mi-e frica sa nu treaca aceasta perioada care ar trebui sa fie frumoasa" si ai tot dreptul sa gandesti si sa spui asta. Insa eu te invit sa ai incredere ca daca lasi lucrurile sa curga si lasi lucrurile sa se intample va deveni din ce in ce mai usor. Nu iti promit ca vei trai momente de bucurie intensa des... tot ce iti promite este ca te vei simti mai bine in propria piele, daca lasi lucrurile sa fie asa cum sunt. Stiu ca nu e usor
Eu pot sa iti spun ca practic nu am avut copilarie, desi nu am dus lupsuri materiale aproape deloc si nu am fost bolnav grav, nu mi-a murit nimeni apropiat, totusi copilaria mea a fost atat de rece si dureroasa incat imi vine foarte greu, cau un nod in gat, atunci cand o numesc 'copilaria mea', plus ca nici adolescenta nu a fost okay deloc. Dar acest lucru m-a ajutat sa devin ceea ce sunt acum, si la un moment dat am hotarat ca nu am sa astept sa fiu fericit pana sa accept lucrurile asa cum sunt, sa ma accept pe mine asa cum sunt.
Sunt lucruri care se intampla in timp, si imi vine foarte greu sa-ti explic de ce e okay ca e asa acum. Doar vad ceva, dupa ce am trecut prin toate astea si te incurajez sa ai incredere ca daca te relaxezi si lasi lucrurile sa fie atunci vei intelege din ce in ce mai bine de ce e asa.
Bineinteles ca rana creata de aceasta lipsa in copilarie nu se vindeca usor, e ceva foarte dureros si practic e o rana foarte adanca pe care multi incearca sa o ascunda sau sa uite de ea, tu sa nu fii una dinte acele persoane. Am o veste buna, copilaria poate continua si cand te vei face mare, iar acel imens gol dureros se poate umple si vindeca complet, desi copilaria a trecut. Eu si multi altii ca mine iti pot garanta ca acest lucru este ca se poate de posibil pentru tine. Dar asta vine doar cu eforturi sustinute din partea ta de a evolua si a creste, nu nitr-un mod obsesiv, ci intr-un mod relaxat, detasat si intr-o stare de incredere fata de tine si viata ta
Tot ce vreau sa iti spun de fapt este sa rezi si sa nu lasi NIMIC sa iti ia puritatea, sau sa te faca sa crezi ca acea puritate e pierduta. Nu e pierduta
Este un sem foarte foarte bun ca iti pui asemenea intrebari, presupun ca la o varsta frageda, si e minunat ca poti verbaliza aceste lucruri in cuvinte. E un semn ca deja te duci in directia fericirii 'copilaresti'.
Lumea si realitatea ta exterioara va incerca sa te descurajeze. Cand se va intampla asta tu nici sa nu te clintesti, sa nu reactionezi, si sa mergi cu aceeasi incredere in directia bucuriei tale
Fa toate lucrurile pe care vrei sa le faci dar nu le faci din frica. Fii curajoasa si capata inertie in aceasta directie
Pentru a te simti bine in pielea ta trebuie sa acorzi atentie si iubire tuturor sentmentelor tale, fara gres, mereu, constant
Iti doresc o copilarie frumoasa care va continua pana la adanci batraneti

1 răspuns:
| Idk_Ade_1990 a răspuns:

Ce videoclip?