Probabil ca cei 5-6 pe care tu ii cunosti au mers (sau si acum mai merg) la scoala.
Gandeste-te doar... Marea parte din romi nu merg la scoala.Deci de aceea nu stiu cum sa se comporte in societate.
Probabil ca nici nu stiu sa faca diferenta dintre bine si rau.
Aproximativ toata lumea ii discrimineaza, deci le trebuie si lor un "scut" impotriva noastra.Macar sa ne fie frica de ei gen .
Am avut si eu in 5-8 colegi romi si se comportau ca oamenii obisnuiti.(Nu aveam nimic cu ei si chiar ne intelegeam bine).
Probabil ca sunt mai "respinsi" datorita natiei lor.Cand auzi cuvantul "tigan" nu te gandesti la o persoana care nu face "nebunii", lipsita de educatie s.a.m.d. Poate din aceasta cauza nu sunt angajati si ajung sa fure.(Alt fel ar ajunge sa moara de foame).
Mai pe sleau...Lipsa de educatie.
Adevarat...
Aw ^-^ Merci de funda
Tiganii sunt uniti. Ei stiu ca sunt asa, detestati. Dar ce ai vrea sa faca? Sa se lase calcati in picioare? Ei asa vad o solutie...
Man... daca vad ca sunt asa atunci de ce fac asta?
Sincer, cunosc vreo 5-6 tigani care sunt pur si simplu mult mai buni decat multi dintre noi. Deci se poate... Dar totusi ei continua sa fie asa... Se complac in situatia asta.Cel putin asa mi se pare :/
Pai nu poti sa schimbi asta. Asa sunt ei...
Ba o poti schimba
Nimic nu-i imposibil.
Pot fi "dresati".Mai greu, dar pot.
Nu cu o floare se face primavara.
Si crede-ma, am vazut pe strada o femeie si un copil (erau romi), si mi-a zis ca ar vrea si ea sa-si vada fata cu gheozdanul in spate si sa mearga la scoala, dar nu au bani.
Scuze Danii dar intre rromii despre care vorbesti tu si cei despre care vorbesc eu exista o mare diferenta de mentalitate... Cinste ei ca gandea asa...
Pai da. Dar nu toti sunt asa.
Prin partea aceea cu mama si copilul am vrut sa spun ca probabil si-ar dori sa se schimbe.(Ma refer la o parte din ei.Nu la toti.)-Cred ca cei ce vor sa se schimbe, sunt cei ce au vazut ca traiesti mai bine cand esti mai educat...esti mai "respectat"-(Uite vezi... fara sa imi dau seama, prima oara am dat ca exemplu pozitiv acei colegi ai mei, si ai zis si tu alte exemplare "pozitive")
Poate depinde si de cum le vorbeste lumea.De cate ori ai vazut tu pe cineva sa-i vorbeasca frumos si respectuos unui rom.
Deci probabil e si vina oamenilor "normali".
Daca i-ar trata mai frumos poate nu ar mai fi asa.
Aşa sunt ei învăţaţi din generaţie în generaţie să se comporte şi mulţi sunt needucaţi.
Dar am întâlnit şi ţigani care au făcut şcoală, nu excelau ei la învăţătură, dar erau persoane educate, se comportau chiar mai bine decât românii. Depinde de persoană.
Ei au fost sclavii României, vor să-şi întoarcă favoarea. -> Explicaţia normală.
Sunt hoţi şi furăcioşi! -> Explicaţia reală.
Ca romani nu sunt hotii ) românii nu fac nimic rau in socitate.e vina tiganilor...
Ce naiv eram prin 2016
Am intrat special la întrebarea asta. Mi-au furat 10 lei azi, când am fost cu clasa în parc. Erau bine aşezaţi, şi mă trăgea de geantă, şi mi a luat.
Nenorociti, ce ştiu ţiganii să facă? Doar cazane că furatul şi dansul în au în sânge, ei nu conştientizează nu au sentimentul acela că se fac de ruşine, ca nişte animale sunt, şi vorbesc serios videourile astea spun tot :
https://www.youtube.com/watch?v=t9npEjtHAyE
https://www.youtube.com/watch?v=vn535CAmElY
:)0
Fiindca marul de la pom departe nu cade, si daca parintii tiganilor alora au fost asa inseamna ca si copii o sa fie, nu exista diferenta intre tigani si romani de "rasa", daca o sa vina un manelist qocalar si o sa-i spuna sa-i dai 5 lei ca de nu te bate, tot nu o sa-l intelegi pe cand adevarul e aproape, ne tragem din parinti si atata-i tot, daca copilu are educatie proasta atunci departe nu ajunge, dar ma rog exista cazuri exceptionale cand copilul de buna voie intelege legile acestei societati. Totusi, pot sa spun ca societatea noastra e plina in mare parte de narcisisti si de oameni pur si simplu prosti care doresc sa faca ceva in favoarea lor sau a altora in schimb facand rau altcuiva.
Au alta mentalitate...deoarece asa au fost crescuti, bineinteles, sunt si exceptii
anonim_4396 întreabă: