| Sabinanicole006 a întrebat:

HEI TPU! Ce s-ar putea intampla daca plec de acasa? Am 13 ani si nu mai suport sa stau inchisa intr o camera zilnic.Am o gramada de teme si nu inteleg nimic la ore.Este o lume intreaga iar eu stau doar in dormitor.Am 500 de lei stransi si din cate am vazut pe net 21 de lei costa trenul pana la bucuresti.Asi putea pleca de acasa sa scap de toate temele si tot stresul? Va rog se nu radeti nu glumesc

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu poti. Scoala las-o daca nu intelegi o sa mergi sa faci prezenta. Dupa faci o calificare sa muncesti sau la fabrica te baga ca necalificata tot traiesti. Daca pleci mori de foame

| darrio2007 a răspuns:

Temele nu poti sa tii le faci dar cubul de gheata ti l-ai fi bagat in stii tu ce.

| zurick a răspuns:

Nu te angajează nimeni la 13 ani, nici măcar nu e legal.
Și ce vrei să faci la București? Nu e orașul in care pică banii din cer. Nici chiria nu ți-o plătești...
Unde vei sta?
Plus că dpdv legal, ei pot apela la poliție dacă aveai 18+ nu puteau. Problemele tale sunt probleme de 13 ani, a venit pubertatea și nimeni nu te înțelege etc, dar va veni momentul când vei vrea să fi făcut altceva când erai mai mică.
Găseste-ti niște hobby uri, citește, stai cu prietenii, scrie, cântă orice.
La 13 ani, nici nu ești la liceu și ca să intri la unul bun, ai nevoie și de media 5-8, plus că dai in examen.
Caută metode pentru a scăpa de stres, cere ajutor, fă pregătire la ceva nu știu, dar soluția gândită de tine e și ilogică și imposibila

| Nirvanaaa a răspuns:

Sunt de acord cu comentariile userilor de mai jos.
La vârsta ta asta se cam face: se fac teme. Ai casa ai mâncare mergi la școala, dacă nu ai părinți abuzivi e ok. Unii copii plâng ca vor la școala sa aibă și ei o meserie după. Dacă acum nu mai faci fata la facultate ce mai faci? Te invata sa faci fata la stres. Astea vin și pleacă cum sân pleci de acasa din cauza asta? Toți avem momente când cedam dar nu ne luam lumea in cap. Or sa treacă.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Ok, in primul rand calmeaza-te. Dupa aia incearca sa intelegi ca ceea ce doresti tu sa faci este doar o decizie de moment din cauza unor probleme mici ( pentru tine sunt multe si mari STIU, oricum in fiecare etapa a vietii te intalnesti cu probleme noi si cele pe care le-ai trait deja o sa ti se para o joaca si o sa iti aduci aminte razand de ele ). Hai s-o luam treptat mai intai: Scoala( pff nici mie nu mi-a placut deci te inteleg la capitolul asta stai linistita ), la capitolul scoala daca zici ca nu pricepi nimic, ca sunt multe teme si te streseaza asta maxim i-ati o " vacanta" si anume te duci la medicul de familie si ii zici sa iti dea o scutire pe cateva zile ( aici nu poti sa exagerezi din prima cu toate ca stiu ca ai vrea sa stai mai mult acasa, adica pe bune cine nu ar vrea? laughing ). Daca faci online nu intra si spune ca ti s-a stricat netul ( aici incerci sa vorbesti cu parintii si poate te ajuta cu o hartie semnata cum ca este adevarat si nu ai putut intra online ca sa nu ai probleme ). Eu unul daca eram parinte si venea copilu la mine cu propunerea asta ma asiguram ca are macar 50 % din teme facute ( ca sa vada aia de la scoala ca nu a stat degeaba ) si dupa nu as avea nimic impotriva. Acum sa abordam "lumea" asta intreaga pe care tu o copila de 13 ani vrei s-o descoperi atat de tare si in modul cel mai nepotrivit ( o sa fie un subiect mai matur dar sper ca o sa ma intelegi ). In primul rand vreau sa iti spun ca lumea asta e foarte rea, perversa si foarte inselatoare ( am 23 de ani, ceva "experiente" in spate si inca ma intreb la modul cel mai serios ce naiba castiga oamenii fiind rai si cu ce ii ajuta ) si iti vrea numai rau ( rari sunt oamenii care te ajuta, acum sa nu treci intr-o extrema si sa consideri ca ABSOLUT toata lumea e rea, ci doar marea majoritate si oamenii buni sunt din ce in ce mai putini din pacate ) deci nu te astepta la ceva bun daca vrei sa pleci de capul tau la varsta asta ( sa iti zic de ce se poate intampla? rapiri, violuri, sa fi omorata si naiba mai stie ce?! si sa nu te bazezi ca te scoate politia ca aia nu is buni de nimic ) MAI ALES IN BUCURESTI. Orasul ala e "inselator" si pentru astia mai mari, e un oras cu o groaza de posibilitati ( NU PENTRU TINE LA VARSTA ASTA), e poluat, majoritatea oamenilor de acolo sunt super nesimtiti, etc etc deci nu ai avea viata usoara acolo deloc. Si acum o solutie : Daca vrei sa scapi de stres de tot ce e stresant, fa-o intr-un mediu controlat si sigur. Du-te la bunici la tara si te linisteste, dormi cateva nopti la o prietena, ramai acasa si te izoleaza in seriale, jocuri sau ce iti place tie, citeste sau mai stiu eu ce, doar fa-ti nebunia asta a ta intr-un mediu in care esti in siguranta si in care nu ti se poate intampla nimic rau. O sa vina si vremea aia cand o sa cresti, problemele o sa se schimbe, tu o sa iti aduci aminte de episodul asta si o sa zici " ce proasta am fost atunci", o sa razi si o sa mergi mai departe, dar pana atunci bucura-te de copilarie, bucura-te ca grijile tale sunt astea si nu altele mult mai grave si ramai in siguranta happy. Sper ca te-am ajutat si daca mai ai "probleme" da un mesaj.
Si pentru astia care o sa zica ca incurajez comportamente din astea in legatura cu scoala... Ce ati prefera sa se duca in Bucuresti la 13 ani singura si poate DOAMNE FERESTE bat in lemn sa o vedeti la stiri ca i s-a intamplat ceva rau sau sa faca o "nebunie" din asta la ea acasa sau intr-un mediu sigur?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dintre toate probleme din lumea asta... tocmai temele?! Când am auzit că vrei să pleci de acasă mă gândeam că cine știe, ai părinți abuzivi, alcoolici, nu ai părinți, cade tavanul pe tine, nu mergi la școală sau cine ma știe ce. Dar temele? Serios? Zi merci că mergi la școală, că nu ești analfabetă, dacă te ții de școală ai șansa la un viitor.

Și mai exact dumitale ce vreți să faceți la București? Carevasăzică credeți că sunt mai darnici oamenii aici la cerșetori?

Ce crezi că vei reuși în viață cu doar 6 clase terminate, dacă acum te lași de școală? Nu te angajează mai nimeni așa. Școala e un blestem doar pentru cei care nu încearcă. Nimic imposibil. Totuși ești în școala generală nu la universitate...

| mihaela000ela a răspuns:

Te-ai gandit vreodata,cati copii de varsta ta,nu au mijloace materiale,nu au un suport familial,si totusi reusesc sa isi croiasca un viitor? tu, te plangi, ca ai teme, alti copii de varsta ta, nu se plang ca mananca, poate o data pe zi ...si,merg,mai departe,invata si se bucura din plin,de putinul pe care il au! Daca,nu reusesti sa te mai regasesti,(la varsta ta, aceste crize de personalitate, sunt normale ) nu crezi ca ar fi bine sa vorbesti cu parintii, si impreuna, sa gasiti o rezolvare?