| Allys19 a întrebat:

Hei tpu.Cum as putea sa o conving pe mama mea sa lucreze in afara? Imi doresc un trai mai bun și ea a făcut o postliceala de asistente, dar nu a reușit sa se angajeze in orașul unde locuim.In afara se caută romani pentru a lucra. Dupa Corona virsul acesta cred ca o sa fie mai multe posturi libere.Eu am crescut și îl am pe tatăl meu lângă mine, ne descurcam.Cum as putea sa o conving? M-am saturat mereu sa se plângă de bani și părinții mei mereu sa se certe pe tema asta.Ea nu știe multă engleză, dar cred o sa mai fie romani pe acolo.

5 răspunsuri:
| viavo a răspuns:

Pai sa iasa tatal tau, doar el e barbatul in casa, sau amandoi. De convins e cam greu sa o convingi. Si daca nu are un loc de munca sigur si o cazare sigura, este foarte greu. Gandeste ca in Germania pretul unei chirii pentru o persoana variaza intre 300 si 700 de euro pe langa chirie mai ai si alte cheltuieli de consum si una alta. Si salarul in Germania variaza intre 1200 1700. Avand in vedere ca are postliceala de asistente, poate sa lucreze la un azil de batrani pana invata lb Germana si doar daca invata Germana scris vorbit, poate sa se angajeze la un spital sau o clinica si sa mai adaug ca in Germania nemtii refuza sa vorbeasca engleza pentru ca ei vor ca tu sa inveti limba lor, ceea ce este un lucru normal din punctul meu de vedere. Cel mai bine e sa ii dai ideea de a cauta un loc de munca in strainatate, dar nu sa o faci sa se simta obligata. Eu sunt in Germaia, am fost in multe alte tari si este greu. Eu m-am obisnuit si o duc bine, dar pana sa invat limba mi-a fost foarte greu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Crezi ca e asa usor pentru ea sa plece? Daca era, era plecata de mult.

| darrio2007 a răspuns:

Vrei sa scapi de ea ca sa nu te mai abuzeze? Asa scriai pe 4 mai.

| Andreeush a răspuns:

E decizia ei dacă vrea să plece sau nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Într-un fel, înțeleg problema... Dar bucură-te că ți-e mama aproape. Sincer, nu cred că merită despărțirea asta pentru un trai mai bun. Chit că mănânci toată ziua barabule, măcar nu te usuci de dor. Crede-mă, e mai bine așa.