Buna Delia. Nu stiu ce varsta ai, dar avand in vedere ca inca esti la scoala, mi-am format deja o parere despre situatia ta. In primul rand, situatia este amuzanta, hai sa zicem ironica, pentru ca tu inca nu stii ce simti pentru el:
1) Ai inceput prin a spune ca iti placea de el, si ca inca il simpatizezi, si ca ti-ai dori ca si el sa manifeste interes fata de tine, ceea ce denota oarecum ca ti-ai dori sa fii intr-o relatie "amoroasa" cu el.
2) Ai incheiat prin a spune ca vrei sa fiti "doar prieteni".
Pai te poti decide?
Dar asta e mai putin important. Ne intereseaza motivele pentru care el se poarta asa. Ei bine, sansele cele mai mari sunt in aceste 2 situatii:
1) Baiatul respectiv are deja o prietena, si fiindu-i loial, ii este teama sa se implice in discutii cu tine prea lungi, pentru a nu face fata sa se simta "tradata".
2) (mai probabil) Ii place de alta fata, si incearca sa elimine discutiile cu alte fete, pentru a o face pe ea sa se simta speciala.
Alte explicatii ar mai fi ca tu esti o fire ceva mai "exploziva" (imi dau seama din felul tau de a te exprima), iar el este mai timid, SAU, pur si simplu nu ii place de tine in acel sens.
Totusi, vrei un sfat, asa ca ti-l dau:
Strange tare din dinti, strange pumnii, trage aer in piept, pregateste-te de ce-i mai rau, si du-te la el dupa ore, cand il vezi singur, si spune-i tot. Spune-i ce iti doresti. Spune-i ca iti place de el. Intreaba-l daca simte si el ceva pentru tine. Stiu ca o teama puternica, o jena infioratoare te tine pe loc sa faci asta, dar exista o mica sansa ca si el sa fie invaluit de aceeasi teama. Vorbeste cu el cand sunteti singuri. Spune-i. Si intreaba-l daca ii place de tine. Intreaba-l daca vrea sa fie cu tine.
Zic asta doar in cazul in care vrei intr-adevar sa fii cu el. Daca nu, si vrei sa fiti "doar prieteni", atunci nu prea ai sanse, pentru ca el deja a vazut ca tu nu prea te decizi intre a-l simpatiza si a-l place. Intai decide-te ce vrei tu de la el. Apoi spune-i.