| Leah12 a întrebat:

big grin Bunica mea e mai mult decat insuportabila. E atat de egoista si de falsa incat iti vine sa-ti iei campii. Mama mai are o sora care are si ea la randul ei un copil. Intotdeauna pe mine si pe verisoara mea, bunica ne compara. Pe mine ma jigneste in mod indirect, ma face sa ma simt prost si ma judeca, in timp ce pe verisoara mea o ridica in slavi si o trateaza regeste. Mama de fiecare data cand trece pe la bunica, ii lasa bani, ii cumpara de mancare, haine,desi bunica nu a facut absolut nimic pentru copiii ei. Nici acum nu ii ajuta cu nimic si tot ce vrea de la ei sunt bani. Ea vrea sa fie numai ea bine, nu ii pasa de ceilalti si lucrul asta ma scoate din sarite. Mama, de banii pe care ii aloca bunicii, ar putea sa-si cumpere ea ceva, fiindca se ignora complet. Bunica e bolnava, are hepatita, dar nu e un sfarsit de lume. Sa nu mai zic ca mama nu mai e asa cum era cu mine inainte, in loc sa-mi cumpere mie, ii cumpara bunicii. Nu mai suport! De fata cu mama, trebuie sa ma comport ca si cum mi-ar pasa si imi iese ft greu. Si astazi, cand mama a luat salariul, i-a dat bunicii un milion si cand am rugat-o sa-mi dea 30 lei, mi-a zis ca nu are. Bunica nici ea nu ma suporta. Nu stiu ce as putea sa fac, dar aveam nevoie sa ma descarc, fiindca de ani de zile tin in mine. Cum as putea sa procedez in situatia asta? Sa nu mai zic ca bunica se plange incontinuu, 24/24 ca nu are bani si ca se simte rau, desi doarme cu banii sub saltea si are un debit verbal de invidiat.

10 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

N-ai ce face.
Pur si simplu s-o ignori.
Este imposibil sa faci ceva unui om atat de josnic, si normal, atat de... scuze, nu ma apuc acum s-o insult.
Singura modalitate de a scapa de asta, este sa devii mai indiferenta fata de ea, pentru ca altceva, n-ai ce face.
Sa incerci sa nu mai pui la suflet, si sa te abtii, pentru ca daca spui ceva ce nu trebuie, s-ar supara foarte tare mama ta.
Deci asta e cam tot ce poti face. Daca vrei bani, incearca sa strangi, cand mama ta iti da pentru ceva, cumpara sau foloseste-ti pentru ce ai nevoie, si ce-ti ramane rest, pastreaza, asa, o sa ii ceri mai putin cand chiar ai nevoie, pentru ca o sa ai si tu.
In asemenea situatie, poti astepta doar clipa in care v-a murii, pana atunci, nu ai nimic de facut, doar sa incerci s-o ignori cat mai mult.
Daca vrei sa te descarci unei singura persoane, imi dai mesaj privat, daca vrei, nu intru mereu pe TPU, si eu unul nu te pot ajuta daca nu iti vad intrebarile.
Doar ma ofer, deci, cum vrei.

| Leah12 explică (pentru MenInShadow):

Nu e nici o problema daca o insultibig grin nu ma supar deloclaughingAm incercat sa strang bani, doar ca de fiecare data cand strang ii dau mamei mele, fiindca stiu ca nici ei nu ii e usor. Si mersi mult ca incerci sa ma ajuti si ca te-ai oferit sa ma ascultibig grin

| MenInShadow a răspuns (pentru Leah12):

You're welcome.

| vali1985 a răspuns:

Cel mai bine nu o bagi in seama.

| Doηηa a răspuns:

O ignori, majoritatea batranilor sunt insuportabili.

| LittleShyDevil a răspuns:

Buna seara! Cred ca ti-a fost greu, asa si este. Dar priveste asa, cum tu vrei tot ce este mai bine pentru mama ta, asa ea vrea totul sa fie bine pentru mama ei. Chiar daca dansa este asa, mama este mama si nu o poti schimba. Poate nu va "platii" acum pentru faptele ei, dar roata se intoarce, poate nu acum, poate nu maine, dar se intoarce roata. Si nu mai judeca ca sa nu fi judecat, acum ai sa zici ca ii tin parte bunicii tale, nu, dar este batrana(capacitatile mintale nu mai sunt asa de bune). Ti-am explicat de ce mama ta ii da ei bani si poate cand ai cerut tu chiar nu putea sa iti dea... poate sunt multe alte lucruri de platit in casa, complicat. Nu cred ca nu iti da bani chiar de loc. happy Stiu ca pui la suflet toate si nu intelegi, dar cu timpul vei vedea. Incearca sa nu mai pui totul la suflet cand vezi ca se comporta altfel. Fii tare ca se poate. Fii alaturi de mama ta si vorbeste cu ea, cum ai reusit aici sa scrii, noua care nu te stim, nu poti sa ii zici ei? Mamei tale? Poate cu alte cuvinte, dar zi, nu mai tine in tine. happy Nu stiu daca ai inteles ceva! O seara buna si ai grija! happy

| Leah12 explică (pentru LittleShyDevil):

Asa este, mama este mama, dar in cazul de fata, bunica numai mama nu a fost pentru mama. Nu a ajutat-o cu nimic toata viata, nu i-a pasat de ea si cu atat mai putin, nu i-a pasat de mine, si acum vrea totul la picioare. Nu merge asa. Nu am cum sa-i spun mamei, fiindca o sa-si schimbe comportamentul fata de mine si nu intr-un mod pozitiv.

| Seby1994 a răspuns:

Orice copil tine la mama lui. asa e si mama ta. mai ales ca bunica ta (Oricat de egoiste ar fi) este bolnava si gandul ca poate deceda maine-poimaine o roade pe mama ta. de aceea o ajuta cu bani. cat despre comparatiile ei intre tine si verisoara ta, ei bine nu ai cum sa schimbi asta. asa si-a imprimat ea asta in creier asa crede. de preferat s-o eviti, cand va viziteaza, da fuga si pleaca undeva(poti spune ca e o urgenta; D ). Bafta

| Leah12 explică (pentru Seby1994):

Multumesclaughing chiar o sa am nevoie de bafta. Nu am nimic cu faptul ca ii da bani, dar nici nu-mi convine sa-i dea zilnic si sa incerce sa ii faca viata roz. Fiindca nici a mamei nu e perfecta, si nici a mea. Si asa, din punct de vedere mintal, e mai sanatoasa ca noi toti la un loc.

| fratelen a răspuns:

Buna. nu ai ce sa faci. n-o mai judeca. asa sunt oamenii, cu inaintarea in varsta devin senili si egoisti. cel mai bine pentru tine e sa o ignori, spun asta pentru ca ar putea spune lucruri care te-ar rani.