Buna
Este clar ca esti traumatizata si ai devenit anxioasa, si te inteleg, nu te judec, nu te condamn.
Aceste jigniri intra ca niste traume in noi, ne scade stima de noi, uitam sa ne iubim pe noi, uitam sa vedem dincolo de aceste situatii grele.
Am trecut si eu prin experiente similare, si mi-a fost foarte greu, iar apoi cand am mai crescut, si am inceput sa ma maturizez tot mai mult, mi-am dat seama ca am uitat sa lucrez la mine, sa ma iubesc pe mine, sa imi ridic stima fata de mine.
Datorita reprosurilor, relelor tratamente, am devenit inferioara celorlalti, chiar si celor nasoli, asa ca am decis sa ma ridic, nu a fost usor, si inca lucrez la asta, dar incet si sigur reusesti.
In spatele tuturor acestor situatii, traume, suferinte, obstacole, se ascund binecuvantari ascunse!
Acum uitandu-ma la fostii colegi / persoane care si-au aruncat frustrarile si rautatile asupra mea, nu observ nimic mai bun, ba chiar sunt inferiori mie. Multe dintre aceste personaje "grozave" sunt vai de ei, acum, la maturitate.
Eu, mi-am facut o cariera, imi continui incet studiile, aleg in viata mea persoane de calitate si merg in directiile dorintelor mele.
Daca eram ca ei, astazi eram o alta diva proasta, sau o "smechera" care sta pe banii parintilor, sau are un job de nimic, o facultate pe care nu si-a dorit-o cu adevarat, nu as fi stiut sa apreciez si lucrurile simple, si oamenii mai amarati, nici animalutele strazii, nici natura s-a.m.d
Daca privesti atent, ei sunt nimic daca nu sunt in grupe, sau cel putin, daca nu mai e inca cineva cu ei. Au curaj sa te atace cineva daca e singur? Si nu mai e nimeni cu el/ea? Are curaj sa iti spuna vorbele jignitoare in fata?
Tu poti incepe sa ai grija de silueta ta, sa faci exercitii fizice acasa, sa pui bani deoparte ca in timp sa iti schimbi garderoba (atentie, o tinuta frumoasa nu inseamna haine pe care scrie brand-urile renumite), poti de 2 ori pe luna sa mergi la salon sa te pensezi, e aproximativ 15-20 lei pensatul la salon, apoi ai grija de unghiutele tale, indepartezi cu sapun si bic parul de pe axile, picioare, inghinal sau daca ai buget, mergi la salon etc.
Poti incerca un psiholog, pentru ca te ajuta sa te dezvolti personal, si sa iti redobandesti increderea in tine, pe care ai sapat-o, in adancul tau.
Pe internet, pe Youtube, poti scrie de exemplu : Niculina Gheorghita (este un psiho-terapeut bun), poti cauta meditatii de vindecare traume, meditatii de relaxare, poti cauta vloguri despre bullying, stima de sine scazuta, redobandirea increderii de sine etc. Vei vedea, vei gasi multe, de asemenea afirmatii pozitive zilnice.
Ai sa vezi, peste ani, ca tu vei fi cea mai castigata dintre toti!
Te imbratisez!
Aceleași chestii am si eu si chiar nu le pot controla.
Am o frica cand ies din casă, tremur, îmi bate inima tare si toate se datorează prin cate chestii am trecut.
Mie frica sa comunic cu cineva stiu cum e si te înțeleg nici eu nu stiu ce sa fac..am vorbit deschis cu atâția psihologi si nimic frate.
Păi gândește-te că nu mai ești acea variantă. acu ai crescut, te-ai mai schimbat fizic, te îngrijiești, de ce ar mai râde de tine? ieși și distrează-te, nu mai băga oamenii răi în seamă, dacă te cheamă oameni să vă vedeți înseamnă că ești plăcută, nu ți-e d ajuns asta? pune-ți eventual căștile în urechi pe stradă și concentrează-te pe muzică nu pe cei din jur.