Nu te mai duci la orele ei si cu asta basta, zici la parinti ca daca vor clase particulare sa te duca la profesoara de matematica daca nu nu mai mergi sa fi calcata in picioare din nou. In legatura cu restul problemelor daca zici ca esti in stare sa scoti note bune fara meditatii vorbeste cu dirigintele tau spune-i situatia si el sa vorbeasca cu parintii tai, sa le zica ca ai nevoie de ragaz o gura de aer pentru ca te vede destul de agitata la scoala si profesorii zic la fel. Macar asa poate te mai lasa linistita putin pentru ca, in vorbele tale nu cred dar cand le zice dirigul isi vor schimba opinia.
Iar aici este problema ta deoarece nu știi să îți organizezi timpul. Ești obosit mereu și nu ai timp de nimic. Tot ceea ce faci este să-i mulțumești pe ceilalți, și atât. Renunți la timpul tău, la tine în favoarea altor indivizi. Nașpa viață!
Ești de-abia în clasa a VI-a, tu încă mai poți fi „reparat". Notele nu înseamnă nimic. Dar în generală, se axează mult prea mult pe asta. De parcă viața ta s-ar baza pe niște amărâte de note.
Uite ce zic eu. Învață, străduiește-te cât poți, însă nu îți sacrifica sănătoatea pentru mulțumirea altora. Dacă părinții tăi vor să fii super-copilul deștept, nu înseamnă că asta se va întâmpla. Tu ești tu, tu contezi, tu îți alegi fericirea!
Fii un elev bun, însă încearcă să ai timp și de tine, de distracția ta. Dacă te înțelegi mai bine cu bunicii, vorbește cu ei. Au trecut prin multe, și îți vor da sfaturi bune.
Dacă nu ai nevoie de pregătire, explică-le clar părinților tăi acest lucru. De ce să faci pregătire când tu nici măcar nu ai nevoie? Bani irosiți aiurea.
Mai frate nu am ce sa iti fac. E greu acum la scoala dar dupa ce termini facultatea iti vei gasi un loc de munca unde vei castiga 2000 de euro pe luna. In vreo doi ani iti vei permite un VW pasat full option la mana a doua iar in alti 6-7 ani vei strange bani pentru un apartament cu doua camere. Viitorul suna bine nu? Cat despre colegii tai care acum au note mici, absente multe iar dupa ore merg prin parc, la film sau la un suc, ei bine ei vor lucra la o shaormerie sau vor fi vanzatori ori vor aranja marfa pe raft la un super-market.
Asta e viata, sa vezi cand ai sa lucrezi 10-12 ore pe zi, ai sa ajungi acasa o sa trebuiasca sa iti faci de mancare, curat, sa speli haine samd.
Elenastoica9 întreabă: