Si eu am trecut prin asa ceva, te inteleg.Nu e usor sa te simti un "strain"pentru ai tai; ce sa-ti spun? incearca sa te gandesti mai putin, sa te dedici la activitati care te vor face sa te simti bine si iti vor mari increderea in tine, asa va fi mai usor pentru tine sa "astepti"momentul in care vei fi majora; oricum majoratul nu e mereu calea cea sigura care te scoate din probleme; ideea este aceea de a intelege de ce ai tai nu te apreciaza? vrei sa-i faci sa-si schimbe ideea sau nu te intereseaza? raspunsul la aceasta intrebare poate fi cheia problemelor tale; cel mai imp e ca TU sa nu iti pierzi niciodata increderea in tine, indiferent de ceea ce cred ai tai sau altii; doar asa vei convinge si pe altii ca tu meriti mai mult.Nu inceta nici o clipa sa lupti pentru ceea ce vrei de la viata.Succes!
Sunt, aici, alaturi de tine draga mea! ---parintii tai, probabil, se afla intr-un impas al convietuirii lor( se mai intampla si in alte casnicii! ) ---sunt prea preocupati de problema lor, de"razboiul " lor tu, nefiind parte beligeranta, esti lasata deoparte(abandonata). Le va trece! --- ai rabdare!---adopta o pozitie de neutralitate ca-i mai sanatos! Sus moralul!
Buna cata. Parerea mea este sa iti vezi d trebuie ta si nu te mai gandi la asta. Du-te cu prieteni si distreaza-te fa-ti de cap ca o viata ai. Nu merita sa fi suparata. Si nu iti mai dori sa faci 18 ani ca atunci dabia incep problemele. Raspunzi in fata legi penal trebuie sa iti iei de munca si daca nu gasesti ce faci? asa ca distreaza-te ca esti inca mice si poti. funda pls mersi
Varsta de 18 ani nu aduce intotdeauna numai lucruri bune... iti spun din proprie experienta.
O sa zici ca sunt oleaca cretin, dar eu te sfatuiesc sa te gandesti de acum ce vrei tu sa faci dupa 18 incolo, adica sa te axezi pe ceva ce iti place... pentru ca o sa ajungi foarte repede la 18 si vor venii si anumite responsabilitati
Eu am 21 si nu am fost si nici nu sunt usa de biserica, am toata libertatea din lume... dar tot mai bine ma simteam cand eram pe la 14-15 ani, lipsit de griji si responsabilitati
Poate parintii tai au problemele lor si pur si simplu nu vor sa discute cu tine ca sa nu te raneasca, incearca sa ii intelegi macar putin, gandeste-te ca vei fi si tu in locul lor
Si eu eram la fel inainte, sa stii ceva cat traiesc parintii tai atat te vor vedea ca pe un copil pentru ca esti copilul lor si mereu te vor invata si cand vei avea 50 de ani si atunci o sa simta nevoia sa te invete,protejeze, ingrijeasca pentru ca esti copilul lor, ei iti vor doar binele crede-ma pe cuvant.
In ce sens nu au incredere in tine? da mai multe detalii, asa nu pre te poate ajuta nimeni
Pai ai nimerit persoana potrivita pentru ati da un sfat, eu si parintii ne intelegem super au fost si conflicte dar m-am impacat cu ei. In primul rand parintii sunt suspiciosi in general daca te duci la o petrecere ce faci acolo sa nu te imbeti etc asa fac mereu, eu si cu mami m-am inteles mereu bine adica i-am zis mereu ce am avut pe suflet si are incredere in mine, suspiciosi au mai fost dar le-am dovedit ca nu au de ce sa-si faca griji...cred ca la varsta de 16 ani sunt chiar foarte responsabila. O alta problema este mereu curatenia in camera urasc sa fac curat dar stiu ca si parintii mei vin de la servici seara si eu daca as fi in locul lor sincer as inebuni la dezordinea aia. Sfatul meu e sa incepi sa le castigi increderea mai ii ajuti si tu la ceva prin casa, mai stai la un meci cu tatal tau sau mai discuti cu mama ta orice subiect vrei tu, pentru ca daca nu exista comunicare e si normal sa ai astfel de probleme.
Sper ca sfatul meu te-a ajutat!