| Paper101 a întrebat:

Hei TPU, efectiv simt ca ma sufoc...simt ca sunt inconjurat de oameni.Tip din toti plamanii si nimeni nu ma aude sau nu-i pasa.Sunt gay..pana acum cateva luni incercam sa neg acest lucru dar dupa un accident de masina in care era sa-mi pierd viata am constatat cat de importanta este si cat de mult trebuie pretuita viata.Din luna februarie am inceput sa ma accept..in mai am zis celei mai bune prietene ca sunt bisexual ( nu stiu de ce am facut asta. Poate de frica..imi este extrem de rusine sa recunosc ca sunt gay).Tot in luna mai mi-am luat inima in dinti ( gandindu-ma foarte multe zile la asta) si i-am zis si mamei.I-am zis ca sunt bisexual...reactia ei pe moment a fost de negare ( nu par deloc gay..adica nu sunt feminin mai deloc ) apoi a zis ca ma iubeste oricum si ca fie ce o fi. A doua zi a sunat psihologul la care obisnuiam sa ma duc..psihologul i-a zis ca nu are de unde sa stie daca eu sunt homosexual sau nu.I-a pus cateva intrebari legate de mine ( gen daca ma jucam cu papusile cand eram mic sau daca ma imbracam in rochii..si mama i-a raspuns ca nu) astfel ca psihologul i-a zis ca nu sunt. Dupa asta mama ma suna si imi zice ca "a rezolvat problema" :/ Nu s-a schimbat nimic intre noi..relatia chiar s-a imbunatatit. Uneori imi mai vorbeste de insuratoare.( relly..am 17 ani ).Pe la sfarsitul verii am surprins o discutie intre ea si bunica mea. Bunica mea a zis ca a vazut la tv nu mai stiu ce gay celebri si mama a sarit " ca sunt si ei oameni si asa au fost lasati sa fie..nu putem noi sa-i judecam". Chiar nu mai stiu ce sa cred. In legatura cu totul..imi e rusine cu cine sunt, toti au asteptari de la mine.Nu am cu cine sa vorbesc din familie despre acest subiect..sora mea e homofoaba de cand o stiu ( in copilarie incerca sa ma "corecteze" crezand ca daca o sa ma preseze sa-mi fac iubita o sa-mi revin.Niciodata nu am avut atractie pentru fete..doar pentru baieti.Sotul ei e si mai homofob, considera ca homosexualii trebuie batuti pana isi revin. Odata mi-a zis ca a vazut un gay pe strada si a vrut sa se duca sa-l bata.Sunt debusolat..chiar nu mai stiu ce sa fac..cu mama.Ea e problema principala, nu stiu ce sa cred despre ea.Nu am nici un suport.Cea mai buna prietena "s-a racit" de mine..cand aduc in discutie chestia asta spune ca nu o intereseaza si schimba subiectul pe lucruri narcisiste.Cu tata nu mai vorbesc de 10 ani..de cand ne-a abandonat pe mine, mama si sora mea. Uneori imi vine sa imi iau zilele..de psiholog nici nu vreau sa aud.Imi este frica si rusine in acelasi timp sa mai vorbesc despre asta cu mama din nou..acum..o sa-i zic din nou dupa liceu si admitere la facultate.Nu stiu ce sa cred.Ce sa zic, ce sa gandesc ..simt doar ca ma sufoc..Intrebarea este, voi ce credeti ..despre mama..de ce a zis initial ca ma iubeste si gay si apoi a sunat psihologul si apoi a aparat persoanele gay.

PS: Scuzati greselile gramaticale.E greu pentru mine sa scriu ceea ce scriu acum happy

Răspuns Câştigător
| PrintesaGumitaa a răspuns:

Mama ta e cam dezamagita, dupa parerea mea. Probabil de cand te-a facut si-a facut vise cu tine, gen ca te vei insura si ii vei aduce o nora buna, ca vei avea copii sa te vada la casa ta si asa mai departe. E normal ca inca te iubeste, doar e mamā dar ar vrea sa nu fie adevarat ca esti gay, de aia a sunat psihologul, crede ca poate e vreo dereglare hormonala sau de personalitate la varsta ta.
Mai bine sa nu ii reamintesti, eu cred ca a prins ideea, oricum cu cat continui cu asta cu atat ei vor incerca sa te schimbe. Asa e la noi in Romania, oamenii sunt traditionalisti si au gandirea foarte limitata, in strainatate sa fii gay sau lesbi nu e cine stie ce. Accepa-te tu pentru ca societatea mereu va avea ceva de zis.

2 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Tu ori intr-adevar esti gay ori deprimat dupa vreo relatie cu o fata care nu a mers. Pentru a fi gay, trebuie sa ai atractie sexuala fata de sexul opus. Daca intr-adevar esti gay, inseamna ca atunci cand vezi anumiti barbati ai atractie sexuala fata de ei. Si daca esti, asta e, te accepti asa cum esti. Totusi care e problema? De ce te vaiti:? Fiecare e cum e.

| dreambig18 a răspuns:

Tot ce trebuie sa faci este sa te accepti asa cum esti. Nu esti singurul homosexual din lume asa ca nu trebuie sa te ingrijoreze parerile celorlalti.