| laurikes a întrebat:

Hei TPU, eu sunt acum în clasa aIX-a la un liceu Agricol pe profil de mecanică, întrebarea mea este:
Daca în clasa aXa o sa invat bine în primul semestru ma pot transfera în sem 2 ținându-se
cont de media de pe sem 1?
Din ce am citit până acum se ia media din clasa aIX-a dar am mai văzut lume care spunea că se ia în considerare media semestrială chiar dacă ești în aX-a.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru transfer dupa cl. a IX-a se ia in considerare media de promovare a ultimei clase promovate si nu media semestriala, conform Regulamentului-cadru, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"ART. 152. Elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:
a)în cadrul învăţământului liceal, elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul; în situaţii medicale deosebite, elevii din clasa a IX-a a învăţământului liceal pot fi transferaţi şi în cursul primului semestru sau înainte de începerea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale judeţene/a municipiului Bucureşti, cu respectarea condiţiei de medie, menţionate anterior;
b)în cadrul învăţământului liceal, elevii din clasele X-XII/XIII se pot transfera, de regulă, dacă media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa la care se solicită transferul;"

| laurikes explică (pentru Ioandelasal):

In clasa a IX-a după primul semestru te poti transfera cu media semestrială! Cunosc persoane care au facut acest lucru!

| Ioandelasal a răspuns (pentru laurikes):

Si ce legatura are aceasta cu intrebarea ta si cu raspunsul meu?
Tu deja termini cl. a IX-a, asa cum ai spus in intrebare. De astfel ti-am citat si prevederea cu transferul dupa primul semestru, mai reciteste atent raspunsul, este la lit.a).

| laurikes explică (pentru Ioandelasal):

În raspunsul tau scrie clar că elevii de clasa a IX-a se pot transfera după primul sem dacă media de ADMITERE este cel puțin egala cu media ultimului admis la o anumită specializare.
Media de admitere nu este același lucru cu media semestrială!

| Ioandelasal a răspuns (pentru laurikes):

Stiu foarte bine ca media de admitere in liceu nu este acelasi lucru cu media semestriala. Si nu spun eu ce medie se ia in considerare, o spune Regulamentu-cadru.