Of. E aiurea. Cineva apropiat avea o problema asemanatoare pana prin clasa a 8a. Ii era frica sa mearga pe strada singura de frica necunoscutilor. Credea ca vor sa ii faca rau.
Ideea e ca... nu stiu cand va trece de tot, dar uite. Incearca sa lucrezi tu cu tine la treaba asta. Sa te incarci cu ganduri pozitive. Cand cunosti o persoana noua, incearca sa afli cat mai multe chestii despre ea din timp, asa nu o sa ti se mai para atat de straina. Apropie -te incet. Fa totul in ritmul tau. O sa fie super bine, sa stii. Gandeste -te ca in jurul tau sunt asa multi copii care se inteleg bine si vor sa isi faca prieteni si sa se distreze, nimic rau in asta. Incearca sa iti stapanesti starea aceea critica. Data viitoare cand cunosti pe cineva si te simti asa, daca esti in mediul virtual de ex ( poti incepe de aici), intinde-te in pat si inchide ochii si inspira si expira incet, lasa linistea sa te cuprinda si gandeste - te ca cineva drag tie te tine de mana si te calmeaza, ca e doar o alta conversatie obisnuita si incearca sa auzi si sa gandesti strict vorbele pe care le auzi/citesti. Sigur o sa fie bine ^^. O sa reusesti, stiu asta! Esti cea mai tare si poti face orice.
Sa stii ca e foarte usor sa vorbesti daca nu esti sau nu ai fost in situatie. Sa spui fa aia sau fa ailalta.Crede-ma ca fata nu vorbeste prostii, acestea sunt simptome clare ca are anxietate sociala, mai ales ca are si atacurile de panica.Una e sa fii doar timid si una e sa ai atacuri de panica din cauza asta.Nu stiu cati ani ai, dar probabil esti destul de in varsta, la fel si gândirea, e invechita.Si eu am anxietate sociala si am fost la medic pentru lucrul asta, pentru ca ma crezi sau nu e foarte grav, nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva, e groaznic.Asa ca mai intai informeaza-te inainte sa răspunzi la intrebari.
Citesti prea multe si patesti ca studentii de la medicina. care "au" pe rand toate bolile despre care invata.
cum descri tu senzatie de lesin, de rau iminent, arata a atac de panica.
esti si la o varsta dificila care accentueaza simptomele unui atac de panica.
cauza este poate frica ta ca ai "anxietate sociala"
mai demult nici nu se punea problema de anxietate sociala la un copil de 14 ani, adica lumea era mai intelegatoare si ar fi zis "asa e ea mai timida mai retrasa " si nu ar fi fost nimic anormal ca o fetita de 14 ani sa fie timida. acum in epoca post moderna cand i 1k de likeuri este un musthave dintr-o data o biata timiditate este diagnosticata ( de catre insusi ' pacient") drept anxietate sociala. e o bucla din care nu iesi adica ti-e frica sa nu fi etichetata asa adica antisociala si frica asta iti produce atacuri de panica care nu-ti permit sa te simti in largul tau.
incearca sa nu te mai analizezi asa de mult, sa-i alegi prietenii cu atentie, sa te expui cu masura la diverse activitati unde sunt implicati tinerii, sa nu te gandesti permanent "ce -o sa zica lumea?" sa nu te raportezi permanent la ceilalti, mai pe romaneste da-i in aia masii pe cei care te critica, nu fi nici tu foarte critica cu tine, ai rabdare sa cresti ca sa capeti incredere
si cu relatiile astea prea devreme te expui unor trairi prea puternice pe care psihicul tau nu le poate duce inca.
ai rabdare, copile, armata-i lunga, o sa ai destule provocari mai tarziu nu sari din cuib pana nu-ti cresc penele.
numai bine si. capul sus
p.s. fa o lista cu toate calitatile si reusitele tale scrii-o mare pe usa si de fiecare data cant pleci in lume citeste-o
si spune o rugaciune si multumeste in fiecare zi Celui de sus ca esti sanatoasa si pe doua picioare... - face bine la suflet o rugaciune de multumire, crede-ma
user449549 întreabă: