| enjoy23life a întrebat:

Ma chinuie gandul ca de luni incep iar scoala. De data asta ma mut la o scoala noua, cu colegi noi, intr-o tara noua, departe de tot ce aveam cunoscut. Problema e in primul rand ca sunt foarte sfioasa si nu comunic mult cu lumea. Mi-a foarte frica sa trebuiasca sa vad lume noua si sa ma obisnuiesc cu scoala. In al doilea rand, pur si simplu nu vreau prieteni noi in jurul meu... E ceva gresit in asta? Chiar nu vreau sa ma mai duc la scoala, dar nu am destui bani si nici varsta necesara ca sa plec de acasa si sa locuiesc singura... Va rog, ce pot sa fac? Imi trebuie ajutor, sunt disperata... Ce se va intampla daca nu ma mai duc la scoala de acum in colo?

2 răspunsuri:
| pufulescu a răspuns:

Du-te la scoala ca nu ti se va intampla nimic rau, esti intr-o tara civilizata in vestul Europei!
Nu trebuie nici sa dai in extrema cealalta, sa te bagi in seama cu toata lumea si oricine, sa dai din gura ca o baba. Stai putin calma, rezervata, vezi ce se intampla in jur si abia apoi incepi sa iti faci prieteni.
Frica e normala, nu trebuie sa te ingrijoreze! Eu am plecat din tara la o varsta mai mare ca a ta, deci imagineaza-ti ce greu mi-a fost mie.

| Superman76 a răspuns:

Nu te mai gândi la asta, cu cât te gândești mai mult cu atât iti faci mai multe scenarii negative in cap, mergi la școală că nu te omoară nimeni si o sa-ti favlci prieteni noi ai doar încredere in tine.