| SooRa a întrebat:

Ma gandesc ca la anul sa intru la liceu pe un profil de stiinte sociale.Stiu ce se face. Chestia care ma framanta este ca nu stiu cum este cu matematica. Cate ore se fac pe saptamana? Intr-a IXa ce materie se face?

Răspuns Câştigător
| Andandut a răspuns:

Eu am terminat profilul de stiinte sociale. Am facut cate 2 ore de matematica pe saptamana, pana in a 12 a cand am terminat liceul. Eu stiu ca se face mate pana in clasa a 12 a aici.
Doar la filologie incepand din clasa a 11 a nu se mai face mate.
Referitor la materie, mi s-a parut destul de aiurea in toti anii. Faceam diverse probleme legate de esantioane, chestionare, ecuatii.Cam atat tin minte.Nici pe mine nu m-a pasionat acest obiect. Poate mi s-a parut aiurea si din cauza profei, care era un dezastru. Oricum stiinte sociale sau filologie sunt profile umane. Doar la unul din astea 2 te poti duce (nici nu dai bac-ul la mate daca te duci la unul din astea). Daca te duci la mate info sau la stiinte ale naturii, dai si bac-ul la mate si e si mai greu, pentru ca faci mai mult obiecte de tip real: mate, fizica, chimie, biologie...
In schimb la filologie sau stiinte sociale inveti mai mult parte umana, romana, limbi straine, iar chimie si fizica doar pana in clasa a 10 a, respectiv matematica pana in a 12 a(daca mergi la stiinte sociale), iar la filologie pana in a 10 a inclusiv. Succes!

2 răspunsuri:
| alecsasweet a răspuns:

Eu sunt la stiinte sociale deci te pot ajuta. big grin Eu fac 2 ore de matematica pe saptamana, dar incepand cu clasa a XI-a nu o sa mai fac. Daca mai alte intrebari sa imi spui. :*

| SooRa explică (pentru alecsasweet):

Merci! Ok. ce materie se face in clasa a IXa la mate, ca intr-a VIII, cu teoreme si lucruri indescifrabile?[cel putin pentru mine]