Dacă ai puține, le poți spune că te-ai lovit în gard. Acum, înainte să consideri ăsta ca fiind cel mai nefolositor răspuns dat vreodată, gândește-te că foarte multe garduri au sârme scoase, scânduri ascuțite, așchii, ș.a.m.d. și crede-mă, când intri într-unul d-ăsta, nu scapi nevătămat (uneori chiar cu cicatrici pe viață).
Dacă folosești bicicletă sau role, poți inventa o scuză folosind aceste obiecte.
Ideea este că, orice fel de scuză ai născoci, să fii calmă, să vorbești la un ritm normal, nu foarte repede, dar nici să te gândești la ce să spui la fiecare cinci secunde. Nu ocoli subiectul. Acest lucru poate fi extrem de tentat, dar dacă bagi scuze despre cum trebuie să pleci altundeva sau cum că n-ai chef să vorbești, totul va părea... bizar și suspect. Înțelegi ce vreau să spun. De asemenea, creează circumstanțe. Să spunem într-un mod total ipotetic că vei folosi scuza cu gardul, ok? Evident că n-o să răspunzi cu: „ah, păi, am căzut în gard." Normal că e hilar și prostesc. Dar dacă spui: „păi, știi, mă plimbam pe lângă școala aia cu amicul ăla al meu, X, și râdeam foarte tare de el. Și știi că terenul de sport este înconjurat de sârma aia, nu? E veche și era una scoasă pe afară, și fiind neatentă (pentru că râdeam), m-am împiedicat și bum, sârmă în picior". Ai prins tu ideea.
Dacă zgârieturile au forme ciudate, poți să pui acolo un plasture sau ceva de acest gen. În acest fel, nimeni nu va putea comenta (de exemplu, la povestea anterioară, să spună: „dar sunt prea multe tăieturi pentru o singură sârmă").
Nu te panica dacă minciuna nu ține. Dacă schimbi ceva major sau ocolești subiectul brusc, nu te ajută. Folosind tot cazul anterior, dacă cineva se îndoiește de spusele tale, poți fii ironică, sau să râzi și să spui: „ce știi tu, nu a intrat nicio sârmă la tine în picior să știi cum e". În niciun caz nu te enerva, nici asta nu dă bine.
Cât despre acoperire, la plajă cred că e mai greu să faci asta. Doar dacă vrei să fii evidentă și să atragi atenția fix acolo unde nu trebuie.
Sper că te-am ajutat.
De ascuns e cam imposibil, incearca sa nu porti pantaloni foarte scurti, iar cand porti costum de baie sa ai un prosop/ esarfa sa ti-o legi pe langa tine, dar chiar asa de naspa e situatia sa nu poti sa le spui adevarul?
patrizia696 întreabă: