| Georgy98 a întrebat:

Hei TPU...ola! Stiti, am un papagal(perus verde) este baiat si este foarte speriat desi are 5 luni de cand il am, in cusca canta, e vesel dar cand ii dam drumul prin casa zboara dezorientat se aseaza pe dulap sau pe soba si sta acolo, daca nu il prindem noi (cu mare greutate) ar sta acolo, sau atunci cand il iau in mana ma musca si incepe sa scoata sunete ciudate ca si cum ar fi chinuit, eu nu inteleg nu i-am facut nimeni nimic niciodata si este foarte iubit in familie dar nu stiu de ce nu se acomodeaza cu noi cum vede ca bagi mana in cusca gata zboara ca bezmeticul si incepe sa ne muste...sad nu stiu ce sa fac (mama spune sa am rabdare ca se va obisnui dar eu nu vad nici un progres in acest sens )PS; daca e vorba sa-l duc la doctor sau ceva legat de bani sa stiti ca nu imi permit(in caz ca se vor pune intrebari de genu'" Nu ai bani sa-l duci la doctor da' ti-ai luat papagal" mentionez ca l-am primit cadou de la prieteni )astept sfaturi daca si voi aveti papagali si stiti ce sa fac! Multumesc anticipant!

Răspuns Câştigător
| CannbalCorpse a răspuns:

Hey si eu am papagali, stiu cum e sa ai problema asta de obicei femele sunt mai rele. happy ar trebui sa il imblanzesti putin sa vorbesti cu el, cand canta sa ii zici da cocuta(sau numele pe care il are) da, mami. happy Cand e in cusca ia niste mancare de a lui si da'i in cioc.Dai putina painica din mana. Poate papagalul a fost chinuit cand era mic happy si de aceea se comporta asa, lasa'l sa stea pe mana ta happy. Doctorul nu are ce sa iti zica. Papagalul tau e mai speriat happy daca ii vei da mai multa atentie ca de obicei si iubire nu va mai fi asa!

2 răspunsuri:
| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Nu te ingrijora.Trebuie sa ai rabdare cu el, desi sunt convins ca l-ai tine numai cu tine. daca nu ai alte animale si geamurile inchise, lasa usa deschisa la cusca sa-l vezi ce face. Vorbeste-i cat mai bland si ofera-i din mana felii de fructe si biscuiti.Lasa-l pe el sa se apropie,pentru ca daca o faci tu, sau cand il prinzi in mana, intra in panica si,, relatia,, voastra nu va evalua.Lasa-l pe el sa se apropie.Stiu ca e greu sa ai rabdare, dar daca vrei sa vina el la tine, trebuie sa astepti.

| rebecutzaa a răspuns:

Pai abia pe la un an se vor acomoda...nu este obisnuit