Hey si eu am papagali, stiu cum e sa ai problema asta de obicei femele sunt mai rele. ar trebui sa il imblanzesti putin sa vorbesti cu el, cand canta sa ii zici da cocuta(sau numele pe care il are) da, mami. Cand e in cusca ia niste mancare de a lui si da'i in cioc.Dai putina painica din mana. Poate papagalul a fost chinuit cand era mic si de aceea se comporta asa, lasa'l sa stea pe mana ta . Doctorul nu are ce sa iti zica. Papagalul tau e mai speriat daca ii vei da mai multa atentie ca de obicei si iubire nu va mai fi asa!
Nu te ingrijora.Trebuie sa ai rabdare cu el, desi sunt convins ca l-ai tine numai cu tine. daca nu ai alte animale si geamurile inchise, lasa usa deschisa la cusca sa-l vezi ce face. Vorbeste-i cat mai bland si ofera-i din mana felii de fructe si biscuiti.Lasa-l pe el sa se apropie,pentru ca daca o faci tu, sau cand il prinzi in mana, intra in panica si,, relatia,, voastra nu va evalua.Lasa-l pe el sa se apropie.Stiu ca e greu sa ai rabdare, dar daca vrei sa vina el la tine, trebuie sa astepti.