| Ralushikaralushikamika a întrebat:

Hei,TPU! Saptamana viitoare va trebui sa ma hotarasc in legatura cu subspecializarea de matematica -informatica pe care vreau sa o urmez.As inclina spre intensiv informatica si as vrea sa aflu pareri in legatura cu acest profil.Voua cum vi se pare? Cat e de greu la informatica?(nu am facut informatica in gimnaziu). Astept raspunsuri si din partea celor care sunt la matematica-informatica simplu.As dori sa fac o comparatie intre cele 2.
Multumesc mult!
Funda pentru cel mai bun raspuns!

4 răspunsuri:
| Sadop a răspuns:

Şi eu am înclinat spre acest profil.
Profilul mate-info este considerat cel mai greu profil, dacă e intensiv info îţi dai seama că e şi mai greu.
Dai teză la informatică, iar în clasa a 11-a ajungi să ai nu mai mult de 7 ore de informatică.
Nimeni nu a făcut informatică în gimnaziu, deci pentru toţi va fi ceva nou ( evident, înafara celor care au lucrat acasă aşa ceva ). Ce se face în gimnaziu se numeşte TIC.
La intensiv dai 4 teze ( română, mate, info şi la alegere dintre fizică, bio şi chimie. La simplu dai doar 3 teze, şi informatica fiind opţională.
La simplu numărul de ore de info nu depăşeşte 4 ore.
Baftă!

| Ralushikaralushikamika explică (pentru Sadop):

Din cate am inteles, la simplu se face multa mate si multa fizica.Inainte era mate-fizica denumirea.La intensiv informatica e tot asa stresant cu fizica?(stiu ca numarul orelor e acelasi, 3h/saptamana, dar ma refer la accentul pus pe materie).Si da, stiu ca e mate-info, e normal sa facem fizica serios.Dar as dori o mica comparatie intre cele 2 specializari la aceasta materie, daca poti. Oricum merci mult de tot!

| Sadop a răspuns (pentru Ralushikaralushikamika):

Nu există nicio diferenţă.
Şi la intensiv se face fizică exact cum se face şi la simplu.

| Ralushikaralushikamika explică (pentru Sadop):

Multumesc! Asta voiam sa stiu.