Si eu sunt in aceiasi situatie... Insa spre deosebire de tine am o prietena cu care vorbesc la scoala, insa nu si prin mesaje pe telefon . Cred ca nu ar trebui sa te lasi din a comunica cu altii. Iti vei gasi prietena/prietenul la un moment dat
Probabil încă nu ți-ai găsit niște prieteni care să te accepte așa cum ești tu, și cu bune și cu rele. Încearcă să găsești niște persoane care să aibă aceleași interese și hobby-uri ca și tine. Trebuie să existe măcar o persoană de vârsta ta cu care să ai câteva interese comune. Prieteniile se leagă destul de greu dar nu trebuie să te dai bătut. Fi încrezător și multă baftă în continuare!
Cred ca ar trebui sa nu mai faci eforturi asa de mari ca sa placi celorlalti. Asta denota disperare din partea ta si ar fi bine sa nu te mai victimizezi ca nu ti faci nici un bine in felul acesta. Incearca sa petreci timp cu tine, facand ce-ti place: sa citesti, sa mergi la dansuri, la inot(orice fel de sport iti place), sa te plimbi in parc etc etc.In esenta, incearca sa practici hobby-urile pe care le ai.
Fa o lista cu ce-ti place sa faci si treci la treaba.
Si daca este vreun adult cu care sa poti discuta, nu ezita, oricat de greu ti s-ar parea. Iti face bine sa vorbesti despre ceea ce simti, cu conditia sa ai incredere in acea persoana.
Iti vei gasi cu timpul un prieten.
Fii cat mai naturala, nimeni nu te va placea daca te straduiesti atat sa fii placuta. Cauta persoane care sa aiba aceleasi hobbyuri, sau care sa aiba ceva in comun cu tine. Cu timpul, iti vei gasi prieteni.
Succes!
Sa sti ca, chiar daca ceilalti au o multime de prieteni poate nu au niciunul adevarat.Si daca, colegii tai nu te baga in seama inseamna ca nu merita efortul...pur si simplu eu cand vad astfel de persoane nici nu ma mai obosesc sa ma uit la ei.Eu am intrat anul asta in clasa a9-a si credeam ca o sa fie naspa...ca nu o sa-mi fac Prieteni.A fost greu la inceput dar acum ma inteleg ff bine cu toti si chiar daca nu ii consider prieteni(nici atat prieteni adevarati) nu ma afecteaza cu nimic.