Cu circa 4 decenii în urmă, preocuparea pentru carte era mai mare și era și treaba cu interzicerea avorturilor.
Dar la toate librăriile era o carte numită igiena intimă a femeii, (era și o carte mai scumpă numită sexologia + că erau diverse cărți numite pentru tineri ) unde erau explicate diverse metode de evitare a unor sarcini nedorite.
La Anatomie se preda că lichidul spermatic este bazic și că intrând în contact cu un mediu acid spermatozoizii mor.
La toate tutungeriile erau prezervative chinezești. ( La farmacii și la magazinele de tehnică și optică medicală, se vindeau prezervative românești sau din alte țări, dar cele mai bune îmi păreau tot cele chinezești. ).
Rămâneau gravide numai acelea care nu se informau și nu știau cum trebuie să eviți o sarcină nedorită și care și refuzau folosirea prezervativelor.
Pentru că fetele erau mai preocupate de carte decât acum și pentru că se și temeau și de eventuale sarcini nedorite, își începea viața sexuală după terminarea liceului, deci între 19 și 25 de ani.
Tu ai 17 ani și nu ai un prieten și asta pare ca ceva anormal pentru unele fete care te cunosc.
Spune-le fetelor respective, care te bat la cap, că este o zicere „ Câinele moare de drum lung și prostu de grija altora.", și să te lase în pace.
Nu stiu daca ma crezi sau nu, dar in momentul asta ma intereseaza mai mult cartea decat baietii Si ai dreptate, ma ingrozesc cum vad fetite care au alte preocupari decat aveam eu la varsta lor. Dar nu vad ce are de-a face un iubit cu viata sexuala...adica eu, una, o voi incepe dupa o relatie serioasa si de durata, nu dupa 2 saptamani. Nu era tocmai asta esenta intrebarii mele, dar mersi oricum pentru raspuns, le voi explica prietenelor mele pana vor intelege in sfarsit ideea
Ori se distreaza ca te oftici, ori vor sa fiti toate in cupluri, sa iesiti in preuna sa nu stea nimeni singur.
Ele probabil cred ca tu esti trista ca nu ai un iubit si incearca sa te ajute. explica-le cat se poate de clar ca ti-e mai bine fara iubit, fara griji. la un moment dat vor intelege sau daca nu o sa se plictiseasca daca vad ca nu le dai atentie. :]
Ele ori iti vor binele, ori o fac de amuzament.Ar trebui sa inteleaga ca tu esti diferita si iti plac alte lucruri.Intreaba-le de ce tot fac asta,
Eu ma inteleg bine si cu fetele si cu baieti dar daca vrei sa iti faci prieten alege-l cu grija alfel vei avea de suferit