Buna, categoric, niciodata nu este prea tarziu si poti face o schimbare.
Pasul unul, incepi prin a inceta orice comunicatie cu ea, iti iei pauza 3 zile din iesit pe afara, adica sa zicem ca esti in timpul saptamanii, mergi la scoala si atat, nu te mai opresti nicaieri, apoi acasa. Aceasta miscare te va ajuta sa te desprinzi putin de societate.
Pasul doi este sa iti dezinstalezi instagramul temporar, pentru doua zile si Facebook-ul la fel, lasi doar messenger-ul sau whatsapp pentru a primii informatii despre ore.
Acesti pasi i-am aplicat eu cand simteam ca am prea multe persoane toxice in jur si am fost tradat iar in sufletul meu pur si simplu nu mai stiam ce sa culeg sau sa las, eram bulversat. Cat despre Instagram, tot timpul daca il tin mai mult de doua zile in telefon imi vine sa intru continu pe el si sa ma uit cine mi-a dat un mesaj sau un follow, pe Facebook este aceeasi chestie. Eu le-am dezinstalat pe amindoua si doar acasa pe calculator pot intra dupa ele, pe telefon nu le am. Ai sa vezi ca dupa ce te-ai „izolat" doua-trei zile de prieteni toxici si nu le-ai mai raspuns la telefon si nu ai mai iesit pe afara, dupa ai sa fii atat de prospera la minte si ai sa stii ce sa faci si ce sa nu faci. Vei stii cand sa iesi afara si vei stii cu cine sa stai, nu o sa te mai intereseze absolut deloc ce iti facea prietena ta sau parerea ei. Eu sunt o persoana foarte foarte sufletista si sunt ori mai sufletist decat tine ori la fel si iti garantez ca te vor ajuta doua-trei zile de stat in casa sau iesit singura pe afara. Uite, eu mai ies cu cainele. El e singurul care este fericit de fiecare data cand ma vede si sare pe mine de fericire!
E foarte bine că ai realizat, așa e, nu ai prieteni. Ceea ce e bine. Sincer să fiu îmi momentul de față mi-aș fi dorit să nu am prieteni, eu oricum nu prea îi consider așa, să zicem "cunoștințe". E destul de stresant să ai "prieteni" dacă nu sunt în elementul tău, dacă vor să te schimbe sau dacă nu te acceptă pentru ceea ce ești. Nu te întrista că nu ai prieteni, ai mai mult timp de tine, să evoluezi individual și apoi să-ți dai seama ce anume vrei cu adevărat de la o prietenie.
Cât despre situația ta, nu ai decât să îi spui cum stă treaba și să o ignori pe cât posibil.
misauratcuviata întreabă: