Întrebare recomandată | Andreeasd a întrebat:

Sunt foarte descurajata din cauza scolii. Problema cea mai mare este matematica. Tin sa mentionez ca sunt in clasa a8 a. De mica am avut note proaste la mate si probabil asta se datoreaza din cauza unei traume majore de la gradinita ( la 4 ani), cand educatoarea m-a intrebat cat face 5+2 iar eu am raspuns la nimereala fiindca doamne iarta-ma, nu aveam de unde sa stiu si aceasta m-a pocnit. Tatal meu a fost profesor de mate (fac in parelel meditatii cu el dar si cu o alta profes) si mama e de romana. La romana nu am probleme fiindca sunt de 9-10 si nici la celelate materii, matematica fiind singura oroare. Am numai note de la 7 in jos. La simulare am luat 3, 50 spre rusinea mea si azi am dat teza la mate si cel mai probail voi lua 6. Timp de 3 ani am facut meditatii dar nu am vazut decat rezultate minore. Vreau sa intru la un liceu bun dar din cauza matematicii nu stiu ce pot face,daca mai pot recupera ceva,pur si simplu nu vad logica in probleme. Lucrez foarte mult dar nu dau semne. Sunt descurajata in ultimul hal si mi-e rusine si fata de profesorul de mate,un profesor foarte bun, care mi-a zis ca voi ajunge printre codasi facandu-ma sa ma simt jenant de prost. El i-a zis mamei ca sunt de 8 dar din initiativa mea nu e asa. Sunt cu moralul la pamant si nu stiu ce pot face. Imi doresc macar un 8-8, 50 la examen fiindca nu vreau sa ma fac de ras. Orice sfat cat de mic mi-e de folos. Multumesc sad

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Hey!

Intai si intai incearca sa te calmezi! Eu am luat 6 in simularea la mate *atunci cand am dat-o* si aveam numai medii de 10. Era un esec major pentru mine *la vremea aceea* dar crezi ca m-a influentat cu ceva? Nope, am luat 9 la evaluare. Faza e ca de obicei simularile au subiecte tampite facute in asa fel incat sa te motiveze, sa te faca sa te simti inferior ca sa tragi mai tare pentru evaluare.

Exerseaza! Tot ce nu stii intreaba-l pe tatal tau!
Incearca sa faci variante de mate. Faci exercitiile care le stii si ce nu stii il intrebi pe tatal tau. Ai un mare avantaj cu dansul.

Eu as profita daca as fii in locul tau. Nu este la indemana oricui... sa ai tatal profesor de matematica.

Problema la tine nu cred ca este faptul ca nu intelegi anumite probleme ci mai degraba faptul ca nu ai incredere in tine. Este normal sa nu ai incredere in propriile forte daca pana si profesorul de la clasa iti spune ca o sa ajungi printre codasi! Asa ceva nu se face! Un profesor adevarat nu isi demoralizeaza elevii! Poate ca a spus asta ca sa ambitioneze, sa te faca sa tragi mai tare.

Incearca sa inveti pe de rost formulele importante ca sa iei o medie buna la evaluare. Dupa aceea poti opta pentru un liceu cu profil uman si nu o sa mai ai nevoie atat de mult de matematica.

Profesorul tau a spus ca esti de 8. Daca iei 8 la mate si 9 la romana atunci e perfect, nu?

Nu te descuraja! Simularile nu inseamna mai nimic, cel putin la mine nu au insemnat...

Repeta formulele, rezolva variante si scrie separat problemele pe care nu le stii *ca sa-i intrebi pe profesori cum se rezolva*. De asemenea nu neglija romana! Chiar daca esti mai buna la romana decat la mate trebuie sa tii cont ca orice exercitiu ajuta.

Daca nu esti buna la mate atunci incearca sa-ti cresti media din evaluare cu romana. Succes!

13 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Si eu am avut bunica profesor, n-am avut traume si n-am fost bun de nimic la mate. Urmeza un profil umanist. Esti una din putinele persoane care scriu mai corect pe aici.

| AvalohAlyn a răspuns:

Hei,da-o incolo de matematica...rezista sa iei note de trecere acum in clasa a 8-a si apoi du-te si alege un liceu cu profilul filologie unde faci matematica superficial si nu serios si mai ales(! retine urmatoarele cuvinte) nu o sa mai faci matematica din clasa a 11 deloc,absolut deloc (la profilul filologie) si nici nu o sa dai matematica la bacalaureat,deloc.

Stiu cum e, stiu cum te simti, sunt mai mare ca si tine dar in trecut am avut aceleasi probleme, aceleasi frici, aceeasi teroare cu matematica dar Slava Domnului am scapat de ea.Nu reuseam sa o invat, sa o inteleg, sa prind nimic din aceasta materie.Am incercat pe cat posibil sa iau 5, ma mai ajuta mama, pe net etc si dupa am fugit de ea, nu o mai fac.
Faza e ca nu toti sunt facuti pentru a intelege matematica sau a o invata asa usor...eu cel putin nu am reusit niciodata..si nu regret asta deloc.o sa fac ceva tot pe umanist, nu cred ca o sa imi trebuiasca matematica in viata...
Deci incearca sa iei 5, sa treci si dupa fugi de matematica, asta daca vrei si nu iti place aceasta materie.
Incearca deocamdata sa te uiti pe youtube la videoclipurile profesorului Ioan Ursu si cauta si lectii pe internet, sunt destule, la matematica.Iar pentru a 9-a alege filologie.Cred ca e cel mai recomandat pentru tine.Eu asa am facut in trecut.
Succes maxim.

| Kanpeki a răspuns:

Nu e greu sa inveti. Pur si simplu repeta formulele pana le stii pe derost.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Probleme cu matematica...
Multa lume se confrunta cu asta.
Pai matematica este mai mult, de gandire, de lagica, si intr-adevar este grea. Stiu ca ti separe greu. Si mie la varsta ta imi era tot la fel.
Dar dupa mult exercitiu, am reusit sa iau 10 la mate la bac happy.

In fine, ideea este ca, daca vrei sa reusesti la matematica trebuie sa lucrezi. Pentru evaloarea nationala, la matematica, cred ca asta te intereseaza, trebuie intai sa vezi structura exercitiilor, sa intelegi ce se da. Si dupa te apuci si fac din probleme. Deci daca reusesti sa parcurgi mai multe exemple de la fiecare prolema, totul o sa fie bine, pentru ca doar din aia o sa dea.

Nu trebuie sa te descurajezi, nu gandi asa( zic eu care uneori fac la fel ca tine si vad ca nu e bine sad ).
Gandeste-te ca o sa reusesti.
Incearca sa faci probleme, la rand, din de fiecare tip. Incearca sa le intelegi, si dupa nu o sa iti para asa de greu.
Sper ca te-am ajutat. Multa bafta.

PS: Daca ai vreo problema la mate, poti sa ma anunti laughing).

| J0B0MAT a răspuns:

Pai ai putea sa faci meditatii cu un alt profesor de mate.Te interesezi de la tine din oras sau din apropiere de un profesor bun.Iar la liceu ai putea sa intri la uman unde nu se face matematica, decat putina in clasa a 9 a si a 10 a

| alexandrualind a răspuns:

Trebuie sa inveti mai multa matematica si sa iti iasa media peste 7 pentru un liceu foarte bun.Succes la capacitate!

| Holy2010 a răspuns:

The story of my life!
Si am supravietuit. Asa a fost si la mine, mai cu scarba, mai de nevoie. Mereu la limita pana la facultate cand am scapat si am putut sa ma focusez pe ce conta cu adevarat si ce voiam sa fac. Sa nu-ti fie rusine de tine. Ai un blocaj sau pur si simplu nu iti place. Nu are rost sa-ti faci griji si nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ca valoarea ta sta in nota de la matematica. S-au dus vremurile cand un elev ori era bun la toate materiile ori era prost. Fiecare avem afinitati. Exceleaza la materiile care iti plac. Important e sa treci cele doua hopuri. Catre liceu si facultate. De acolo...stralucesti happy

| Bluee16 a răspuns:

Stiu sentimentul, sunt si eu tot clasa a VIII-a si la fel, am foarte multe probleme cu matematica. Eu in weekend de exemplu chiar daca nu inteleg stau si ma chinui sa inteleg un exercitiu facut in clasa, uneori merge, alteori nu

| RallucaRebbeca a răspuns:

Incearca sa inveti din placere si cu calm, eu ma descurc la matematica cel mai bine si nu te lasa descurajata de altii, cei din clasa sau restul, doar incearca.

| Daniy14 a răspuns:

Nu te deprima, si eu sunt cu probleme la romana dar la mate sunt de 10

si eu eram la fel, rusinat, retras dar ai mei mi-au spus ca dc nu-mi place sa invat doar cat sa trec clasahappydu-te la alt profil:dc te descurci la bio-chimie du-te acolo, sau du-te la aia de prof, nu-s cum se numestehappymai is multe care nu contin mate

sper ca te-am ajutathappy

| alinapui a răspuns:

Buna! am si eu o prietena care are astfel de probleme. Cand era mica s-a accidentat si a cazut din leagan si s-a lovit la cap. Am inteles ca e posibil sa i se fi rupt arborele cotit (o zona din creier care te face sa poti sa lucrezi cu lucruri abstracte -ca matemarica)

| skyler2015 a răspuns:

Nu trebuie sa te decurajezi doar din cauza matematicii si eu sunt a8-a,fac si eu meditatii din clasa a5-a de ce nu incerci fii multa mai atenta la explicatiile profesorului nu degeaba isi pierde omul 1 ora din viata cu elevii si poti incerca sa reiei problemele acasa din nou daca nu le- ai inteles in clasa.Eu asa fac cand nu inteleg unele probleme de geometrie.

| Andreeasd explică:

Multumesc tuturor. Mi-ati redat increderea. Tin cont de sfaturi, va pup