Cand ai parte de un colectiv ca al tau e normal sa ti se faca sila de scoala/liceu. Gandeste-te ca oamenii astia sunt superficiali, fara bun simt si fac asta doar in grup. In 98% din cazuri daca intalnesti unul dintre colegii tai pe strada, nu va indrazni sa aiba acelasi comportament ca la liceu. Daca ai note bune, iar e o problema pentru ei, fiindca asa sunt invidiosii.
Din moment ce au caracterele astea urate, nu merita atentia ta. Sa rada, oricum se vor plictisi si vor lua pe altcineva in batjocura. Prefa-te ca nu iti pasa, altfel iti vor prinde slabiciunea. Dupa liceu va vedeti de viata voastra, fiecare va avea drumul sau. Din cauza unora fara educatie tu vei avea o neincredere in oameni si NU MERITA!
Daca te supara si in timpul orelor, iar profesorilor nu le pasa, te duci la director si reclami ce ti se intampla. Asta se numeste hartuire si daca taci nu rezolvi mare lucru. Daca devin violenti nu e problema, faci plangere penala si vor avea restrictie sa se apropie de tine. O solutie mai buna ar fi sa te transferi chiar din semestrul acesta, sa fii cu fostii colegi cu care te-ai inteles.
Parerile sincere vin de la cei care tin la tine si te iubesc asa cum esti. Strainii arunca cu vorbe fara sa te cunoasca cu adevarat, stiu doar sa judece fara sa se uite mai intai la ei (nu toti strainii sunt rai, ma refer la acele persoane care din prima clipa pun etichete). Si te gandesti: De ce sa ma simt eu rau? Din cauza acestor persoane care nici nu stiu sa se comporte in societate? Familia ta e cea care iti e alaturi la bine si la greu, nu colegii de scoala. De aceea trebuie sa fii indiferenta cu cei care nu te cunosc si te judeca, fiindca asa e "cool"- sa razi de altul fiindca e singur -> mentalitate gresita si eronata. Un om merita respect daca la randul sau ofera respect.
De ce nu poti sa te transferi mai devreme?
E greu sa nu-ti pese de ce zic altii, nu e ca si cum ai un buton pe care sa apesi. Ce poti face e sa nu te contrazici cu ei, sa iti vezi de treaba ta.
Poti da un exemplu de intamplare cand au ras de tine?
Hei, stiu ca-i greu, dar ignoranta doare cel mai tare. Nu poti sa te transferi?
Sunt in aceeasi situatie de mult timp. Pana anul asta nu le raspundeam si pur si simplu ii ignoram. Nu ii suportam ca persoane si nu voiam sa am nimic de a face cu ei. Am observat ca daca te dai prieten cu ei si le raspunzi te lasa in pace. De obicei acesti bullies tintesc spre persoanele mai slabe de inger, mai linistite si care ii ignora, daca esti fata, esti o tinta si mai usoara. Sfatul meu e sa te prefaci ca nu te afecteaza si sa le raspunzi la insulte facand misto de ei. Este greu, dar incearca.