La e propozitie simpla o e articol nehotărît de e tot propozitie simpla si 1620 e numerar cardinal crede-ma sunt corecte... Funda?
Da 1620 e numeral cardinal, iar "la" si"de" sunt prepozitii simple;"o" este tot numeral cardinal.Gandeste-te ca zici : la o altitudine si nu la doua.
Aici ''o'' este articol hotarat, fiindca daca era numeral trebuia sa apara in context inca unul.
Da poate fi si conjucntie si prepozitie, dar conjunctiile indica raportul de coordonare sau subordonare, iar eu aici zic ca e prepozitie.
Tu ai o propozitie si nu o fraza.Propozitia are 1 predicat, iar fraza mai multe.Sa zicem ca tu in continuare mai ai vreo 3 predicate. le separi. si ai 3 propozitii, dar "de" va fi in una dintre ele inaintea unui substantiv.Nu stiu cum sa te lamuresc, eu anul trecut am facut foarte putin despre conjunctii.
"o" nu poate fi articol hotarat, iar daca am gresit, cred ca e articol nehotarat.
Ai dreptate, e articol nehotarat ( m-am grabit )!
Corect este:la e propozitie simpla o e articol nehotărît de e cuvânt de legatura 1620 e numeral cardinal crede-ma e corect. Funda?
anonim_4396 întreabă: