| CoriiKidd a întrebat:

URGENT :
La o altitudine de 1620 m.
Ce parti de vorbire au cuvintele : ``la``, ``o``, ``de`` si 1620. [bn..asta e numeral din cate stiu laughing ]
FUNDA.

Răspuns Câştigător
| Imagirlhi a răspuns:

La e propozitie simpla o e articol nehotărît de e tot propozitie simpla si 1620 e numerar cardinal crede-ma sunt corecte... Funda?

7 răspunsuri:
| Trandafiiiiiiiiiiiraș a răspuns:

Da 1620 e numeral cardinal, iar "la" si"de" sunt prepozitii simple;"o" este tot numeral cardinal.Gandeste-te ca zici : la o altitudine si nu la doua.

Răspuns utilizator avertizat
| Dedusca a răspuns (pentru Trandafiiiiiiiiiiiraș):

Aici ''o'' este articol hotarat, fiindca daca era numeral trebuia sa apara in context inca unul.

| Trandafiiiiiiiiiiiraș a răspuns (pentru CoriiKidd):

Da poate fi si conjucntie si prepozitie, dar conjunctiile indica raportul de coordonare sau subordonare, iar eu aici zic ca e prepozitie.
Tu ai o propozitie si nu o fraza.Propozitia are 1 predicat, iar fraza mai multe.Sa zicem ca tu in continuare mai ai vreo 3 predicate. le separi. si ai 3 propozitii, dar "de" va fi in una dintre ele inaintea unui substantiv.Nu stiu cum sa te lamuresc, eu anul trecut am facut foarte putin despre conjunctii.

| Trandafiiiiiiiiiiiraș a răspuns (pentru Dedusca):

"o" nu poate fi articol hotarat, iar daca am gresit, cred ca e articol nehotarat.

| Dedusca a răspuns (pentru Trandafiiiiiiiiiiiraș):

Ai dreptate, e articol nehotarat ( m-am grabit happy )!

| Imagirlhi a răspuns:

Corect este:la e propozitie simpla o e articol nehotărît de e cuvânt de legatura 1620 e numeral cardinal crede-ma e corect. Funda?