Te gândeşti mult prea departe. Foarte, foarte puţini copii de vârsta ta, care îşi fac planuri pentru a urma o anumită facultate, ajung să o şi urmeze. Şi foarte puţini tineri care ajung să urmeze o facultate, ajung să şi lucreze în domeniu. Studiile, din păcate, nu îţi asigură o carieră de succes în domeniu. Cât despre alegerea liceului în funcţie de abilităţile din şcoala generală, este incorectă, din punctul meu de vedere. Liceul este o etapă noua, în care o vei lua de la zero, în mare. Cu ceva muncă vei putea obţine rezultate bune la orice liceu, indiferent de profilul pe care îl alegi. Eu de exemplu eram foarte bună la matematică in generală, olimpică, si am dat la matematica-informatica. Mi-a placut atât de puţin încât ajunsesem foarte, foarte slabă la matematică. În facultate, la fel, m-au ajutat prea puţin cunoştinţele din liceu, deşi oarecum legătură (am făcut Finanţe, Bănci la A.S.E. ). Am colege care au muncit pe brânci in clasa a 11-a si a 12-a cu meditaţii şi olimpiade la biologie, cu gândul de a intra la medicină. Sefa de promoţie din liceul meu (care era cel mai bun din oraş) a făcut acest lucru, pentru a deveni medic. Intr'un final a intrat la taxă la Medicină şi nu a continuat, fiind o facultate foarte costisitoare. Aşa că tu munceşte, fără a-ţi face prea mari iluzii la salarii mari şi carieră înfloritoare.
Indiferent de cat de "vizionata" este aceasta categorie postezi in categoria potrivita.
De ce ai crede ca doar in aceasta categorie sunt multi care sunt si interesati de notele tale si situatia ta scolara?
Referitor la problema ta: singurul profil care ti s-ar potrivi este realul, filiera mate-info sau stiinte ale naturii.
Mergi la profile umaniste sau științe sociale ca să nu dai bacul din matematică. Matematica de liceu nu e așa simplă cu e la generală.
Tu trebuie să iei bacul după aceea vezi tu ce mai faci.
Te complici prea mult. Nici nu ai dat inca Capacitatea si deja iti pui probleme de salariul de dupa facultate? Eu zic sa te calmezi si sa le iei pe rand. Liceul il poti face pe ce profil ti se pare mai usor. Nu e cazul sa te gandesti de pe acum la atat de multe. Eu de exemplu m-am hotarat la ce liceu dau abia dupa ce mi-am vazut media. Iar la facultate m-am sucit dupa 3 ani de meditatii pentru o anumita facultate, cu 5 luni inainte de bac. Am dat la o facultate cu profil diametral opus fata de ce alesesem.
misauratcuviata întreabă: