| stefaniacristina77 a întrebat:

Hei TPU:*! Voi ce parere aveti despre persoanele cu care iesiti o zii iar a doua zi te barfesc pe la spate?! Le puteti numii "prieteni" pe aceste persoane?! Aveti astfel de persoane in jurul vostru?! As vrea un raspuns serios, daca nu este serios sincer, nu-l mai puneti.VA multumesc ca v-ai obosit sa cititi.Va >multumescbig grin

Răspuns Câştigător
| deea_4470 a răspuns:

Buna.
Pai cum poti numi prieteni pe cei care te barfesc pe la spate?! In niciun caz. Eu cred ca prietenul adevarat nu te-ar barfi niciodata,si ti-ar tine apararea chiar daca ai gresi. Hmm,daca am persoane in jurul meu? Cred ca da. 'Colegele mele',cateodata cand stau langa mine vorbesc de rau pe altcineva,iar cand sunt cu altcineva vorbesc de mine straight face. Sincera sa fiu,eu spun direct pe fata. Eu cu niste persoane nu vorbesc deloc. Daca intr-o seara sa ajunga sa spuna despre mine lucruri foare urate,si dupa mine si o fata sa strige dupa noi,iar in ziua urmatoare "Ce faci fata? vii sa ne plimbam/vii la disco?" straight face. Baiii,ce persoane sunt astea,prefacute in toata regula straight face.
Dar sa stii ca nu toti oamenii sunt la fel,de exemplu am o prietena foarte buna,si nu cred ca o sa ma cert cu ea never.
Ei bine, sa ai grija peste ce oameni dai, si sa nu spui niciodata mari secrete de fata cu niste persoane pe care nu crezi ca sunt prieteni adevarati cu tine.winking
[Si eu am scris o groaza laughing ]

2 răspunsuri:
| skary a răspuns:

DRaga Sarina in ziua de azi nu cred sa existe cineva care sa nu te barfeasca pe la spate, pana si cei mai buni prieteni fac asta

| TaKuYa a răspuns:

Eu iti zic din viata mea parerea, nu prea pot sa i numesc prieteni, chiar i dezgust pe cei care ma iau peste picior sau ma barfesc pe la spate, eu sunt mai sensibil de felul meu, si ma supar usor, dar sunt si iertator, totusi daca chestia cu barfitul continua sa ti se intample, atunci cei ce fac asta nu merita sa te aiba. Dar totusi, te-ai intrebat cum este sa si barfesti, sau ma rog poate faci acest lucru? Ei bine, si eu il practic pe o persoana care ma dezgusta rau de tot la o perioada, o colega de-a mea care imi era buna prietena, a inceput sa isi bata joc de mine si sa ma barfeasca pentru cateva lucruri aproape nesemnificative. Din tot ce zic eu acum rezulta ceva si asta eu fac din punctul meu de vedere. Deci colega mea care mi-a facut chestiile astea pot sa zic ( parerea mea ) ca e cam urata ( are o fata cam...) e grasa fiindca are mult mai multe kile ca mine si mai proasta daca pot folosi cuvantul fiindca spre deosebire de mine ia nu invata e mai slaba la nivel. Asa ca din toate ce am spus eu, daca gasesti persoane de zi cu zi sau persoane de mai de mult ce au inceput sa te barfeasca, incearca sa le gasesti punctele slabe, intr-un fel sa vezi care e mai "prost" sau mai bun ca tine. Daca cineva ce tea barfit iti este "inferior" din punctul tau de vedere ar trebui sa nu iti pese ce zice. Asa am facut eu cu colega, am vazut ca e o diferenta mare intre mine si ea si am gasit si eu niste idei sa i intorc moneda, ceea ce a suparat-o foarte rau, dar totusi merita din punctul meu de vedere fiindca mi-a facut acele lucruri. Deci cam asta as face eu in locul tau persoanelor "inferioare" care ma barfesc sau isi bat joc de mine pe la spate. Cat despre cele mai "superioare" mie, totusi stim ca cu totii suntem egali, dar eu vreau sa ma refer cel mai mult la aptitudini la experiente la minte etc., inca nu stiu ce as putea face. Mai exact as gasi pe cineva ( un coleg, prieten ) ce poate fi de acelasi "nivel" cu persoana/persoanele care sunt mai "bune" ca mine si as incerca sa fac astfel incat sa ajung si eu la acelasi nivel. Sunt multe metode prin care poti atinge nivelul cuiva. Oricum am povestit cam mult, dar am incercat sa iti grupez persoanele in cele 2 grupe "superioare " si "inferioare", poate te-ar ajuta in anumite conflicte sau daca te barfeste cineva etc. Oricum concluzia finala la intrebarea ta este, daca cineva te barfeste sau iti bate joc de tine UN ANUMIT TIMP SCURT parerea mea este ca acea persoana poate fi iertata, dar daca acea persoana sau persoane contiunua sa iti faca asta, nu cred ca ar mai putea fi considerat prieten. Si ca sa iti dai seama de asta am eu o idee care mi s-a intamplat. Deci sa zicem ca o prietena sau o noua colega te-a barfit de fata cu altii colegi sau prieteni. Poti sa iti dai seama daca il poti considera prieten bun daca il pui intr-o situatie sa fi de exemplu numai tu cu el/ea undeva. Atunci iti dai seama, daca incepe sa te ia peste picior si sa te barfeasca din nou, cand esti doar tu cu el/ea parerea mea este ca acela nu mai poate fi considerat prieten, dar daca vezi ca tace din gura se poarta frumos cu tine fata de ce face in preajma altor persoane cu tine iti vei da seama ca nu este o persoana rea. Chestia asta mie mi-a mers cu niste prieteni. Sper ca asta ti-a fost de ajutor si mult succes in rezolvarea problemei.