| TediL a întrebat:

Hei TPU, vreau niste sfaturi.
Am 16 ani,ma urasc foarte mult,sunt foarte urat,nu mai vreau sa am afisez in public,mereu incerc sa ma ascund cat mai tare, dar nu mai rezist...
Ce sa fac?

7 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Trebuie sa înveți sa te placi pe tine însuți. Important e sa fii curat, aranjat și cu siguranță nu ești urat. Frumusețea este o chestiune relativa, nu ne place la toți același lucru. De aceea, nu uita sa te concentrezi asupra calităților tale și acestea te vor ajuta sa devi și mai frumos. Invata sa ai încredere în tine și sa te prețuiești pentru ceea ce ești tu. Fiecare dintre noi e unic și frumos în felul lui. Dar contează sa ai o atitudine pozitiva și o inimă vesela, care este sănătatea trupului.

| MeForeverAlone a răspuns:

Nu trebuie să gândești astfel. Dacă te urăști pe tine, cum vei putea să-i placi pe cei din jurul tău?
Toată lumea are defecte, crede-mă. Nimeni nu-i perfect. Însă doar pentru că unele lucruri nu merg așa cum vrem noi nu înseamnă că s-a sfârșit pământul. Oricum ai fi, urât sau frumos, lumea întotdeauna te va vedea așa cum vrea să te vadă.
Sincer, nu cred că există persoană așa urâte pe lumea asta încât cineva să nu vrea să-i vadă. Cred că cineva ți-a spus niște cuvinte urâte și asta te-a făcut să gândești lucruri rele despre tine. Uită-te încă o dată în oglindă. Care e marea problemă? Ai nasul strâmb? Ai ochii portocalii? Îți lipsește o buză? Eu cred că nu. Poate doar ai câteva coșuri de care ți-e rușine, dar crede-mă, în ziua de azi nu se mai dă doi bani pe așa ceva. Nu-ți place cum îți stă părul? Schimbă-ți frizura. Nu-ți place culoarea ochilor? Ia-ți niște lentile. Nu-ți plac sprâncenele? Pensează-te atunci. Tu vei rămâne tu, orice ai face.
Oricum ai privi lucrurile întotdeauna există cel puțin două soluții la o problemă. Să te ascunzi în casă nu e o soluție. Oamenii trebuie să știe că nu ți-e frică de ei, că nu ți-e frică să-i privești în ochi și că ești mai puternic decât pari. Nu te ascunde. Arată-le cine ești. Nu lăsa pe nimeni să te calce în picioare, renunță la depresie și caută-ți un scop în viața.
Multă baftă!

| TediL explică (pentru MeForeverAlone):

Pff,nu e chiar asa, adica daca m-ai vedea nu cred ca ti-ai petrece timpul cu mine.

| MeForeverAlone a răspuns (pentru TediL):

Te înșeli. Eu mi-aș petrece timpul cu orice indiferent de înfățișare, când e vorba de prieteni sau făcut prieteni pentru mine contează mai mult caracterul.

| ElenaFlorinaX a răspuns:

Poate fără să iti dai seama, ai intrat intr-o mică depresie. Nu eşti singurul care simte lucrurile astea. Sunt mulţi adolescenţi de vârsta ta care au aceleaşi sentimente. Încearcă să te iubeşti pe tine însuţi. Pentru că fiecare este frumos în felul lui. Încearcă să socializezi mai mult, sa ieşi pe afara, plimbări, distractie etc. E timpul să-ţi faci chiar şi o iubita, deci, renunţa la toate gândurile negre şi încearcă să te distrezi cât mai mult. Viaţa acum începe

| TediL explică (pentru ElenaFlorinaX):

Ce iubita sa-mi fac? Nu se uita nimeni la mine.

| 6Anonim9 a răspuns (pentru TediL):

Frate, tu ai mari probleme cu respectul de sine. Daca as fi tu, mi-as trage doua palme, as numara pana la 10 si as regandi situatia. Iti spun sincer. Si eu sunt urat, dar numai pentru cine nu ma apreciaza. Prietenii ma considera frumos, rudele ma considera frumos. De ce? Pentru ca ei ma iubesc cel mai mult. Tu esti urat, pentru ca nu te iubesti. Daca te-ai iubi, ti-ar parea ca esti frumos.
Hai sa fiu mai direct. Cunosc niste tipi, care sunt urati. Dar ei se mandresc cu frumusetea pe care nu o au. Cu toate astea, ei au prietene, chiar daca sunt urati, si nu orice fel de prietene, ci d-alea frumoase, crede-ma. De ce? Se iubesc. Se considera frumosi, au tupeul sa se considere asa. Daca au tupeu, intreaba fetele, se baga in seama cu ele, se inteleg, ajung sa se iubeasca intre ei. Mie mi-a placut de o fata pe Facebook, dar cand m-am intalnit cu ea am vazut ca e urata. Ea mi-a spus inainte sa ne intalnim, sa nu-mi fac iluzii, ca ea e urata. N-am crezut-o si am spus sa ma lase pe mine sa cred ce vreau. Nu mi-a placut cum arata, deloc. Dar stii ce s-a intamplat? Am vorbit in continuare, mi-am dat seama cat de buna e, milostiva, modesta, un caracter frumos. Si s-a nimerit sa cadem intr-o clasa in anul urmator. Acum ca o cunosc si stiu cat de minunata e, o consider foarte frumasa, nu-ti poti inchipui ce simt. Cat de prost am fost sa pun eticheta mai devreme! Desi am considerat-o urata, acum stiu ca e frumoasa pentru mine. Atat de frumoasa, incat mi-e frica sa intru intr-o conversatie fata-n fata cu ea, desi prima data cand ne-am intalnit si nu o cunosteam, nu eram retinut deloc, ca aveam curaj, ma simteam mai frumos decat ea. Daca acum o consider frumasa mi-e frica ca as putea s-o pierd, de aia nu vorbesc. Sunt un prost, dar imi astept momentul potrivit.
Deci asa sta treaba frate, lasa pe altii sa te cunoasca cu adevarat, lasa-i pe ei sa-si dea cu parerea, apoi o sa te considere frumos aia care te plac cu adevarat. Doar ofera-le sansa de a te cunoaste! Fii deschis, ingrijeste-te, apoi totul vine de la sine!
Iubeste-te!