| Roxii12 a întrebat:

Hei TPU happy Vreau sa-mi iau un hamster, iar parintii nu ma lasa. Idei ca sa-i fac sa accepte? Vreo idee? Cel mai bun raspuns primeste fundita.

Răspuns Câştigător
| UngratefulPC a răspuns:

Nu stiu daca va functiona dar incearca cum am facut eu : Dupa ce am luat hamsterul i-am spus mamei ca ii aduc o surpriza, [ ei nu ii placeau deloc animalele ]. Desigur cand ajungi cu el acasa va fi surprinsa si probabil iti va atrage atentia cu anumite lucruri, dar nu cred ca poate fii atat de rea o persoana incat sa lase bietul suflet afara in " viata salbatica " fara nici un resentiment. Asa ca trebuie sa ii explici ca vei avea grija de el si ii vei spune asa : Hamsterii nu consuma foarte multe resurse. [ma refer la bani consumati]. Nu fac o galagie foarte mare [decat noapte putin, cand se dau in rotita ]. Ok, acum sa iti spun niste lucruri care trebuie facute ca sa ai grija de el :

Trebuie sa ii cumperi o cusca, in primul rand, nu neaparat una scumpa, merge si una ieftina dar ai grija. trebuie sa iti spun : custile cu gratii sunt destul de periculoase [ am vazut la hamsterul meu ] si am sa iti explic de ce : cand le cresc dintii ei rod chestii cu scopul de a-si tocii dintii, atunci cand vor mancare, vor sa te cheme la ei sau vor afara din cusca rod cusca, se poate intampla ca din cauza dintilor sa iti blocheze dintii in cusca si nu poti sa ii scoti doar daca rupi cusca [ cum s-a intamplat cu hamsterul meu ], ai grija daca cumva se intepeneste seara si nu il auzi, pana dimineata va fi probabil decedat. deci tine minte : din 1-2-3 luni trebuie sa il duci la veterinar sa ii taie dintii. Oke. dar pe langa custile cu gratii sunt si cele ca acvariile, care eu tii le recomand! Trebuie sa ii cumperi talas [rumegus] pe care sa stea, sa isi faca culcus, sa il roada, etc. Trebuie sa ii cumperi mancare speciala pentru rozatoare [ nu costa foarte mult ]. Vezi sa ii dai si niste legume/fructe o data pe zi [putin nu mult] sa roada, nu uita sa ii pui apa in recipient special. Si foarte important : joaca-te cu el si arata-i afectiune. lasa-l prin casa dar ai grija sa nu ai usile deschise ca sa nu plece. si ai grija si la gauri. vei fi surprinsa sa vezi pe unde pot intra. Oricum sa stii : iti recomand doar 1 hamster si anume mascul. daca sunt 2 o sa faca multi pui. nu merita! Apropo. ca rasa iti recomand hamster pitic! Anyway. ai sa vezi ca si mamei tale ii va place pana la urma. si se va apropia si ea de el. Sper ca te-am ajutat! Salut.

5 răspunsuri:
| AtateaConditii a răspuns:

Nu fac mizerie, sunt jucausi, mici, usor de intretinut. Se schimba talajul odata pe saptamana. Dezavantajul este ca se inmultesc repede, deci ia-ti doar unul, masculul e mai docil. Promite ca o sa ai grija de el chiar daca nu o sa ai laughing toti facem asta, uitam de ei si ne plictisim repede, dar macar din cand in cand sa le facem curatenie nu strica.

| Roxii12 explică (pentru AtateaConditii):

Pai ideea e ca prima data am vrut sa-mi iau un caine, dar am zis ca nu am timp de el (lene) laughing am revenit la hamster deoarece o cunostinta are si este foarte cuminte. Mersi de raspuns! Alte idei sa ii conving mai ai? Iti dau funda!