Salut, sunt și eu în cazul tău și pot să-ți recomand o ieșire din situație.
Deci, dacă nu ai citit operele și nu le cunoști poți să le privești în format video, sunt filme foarte bune care cred că ar putea să te ajute, evident că nu se compară cu cititul, dar știi cum de cît nimic tot e înainte, cel puțin ai idee despre ce e opera și mai șmecherești ceva, vreau să-ți propun 5 - 6 opere pe care eu ți-aș recomanda să le citești, sunt niște opere foarte înteresante și utile unde sunt incadrate toate temele de care ai nevoie la un eseu, începînd cu iubirea, cartea, părinți și terminînd cu eșec, etc...
Ciuleandra, Ion, Moara cu noroc, Patu lui Procust, Baltag, Padurea spinzuratilor, Ultima noapte de dragoste inti noapte de razboi, poți să privești și Amintiri din copilărie de Ion Creangă.
Sper că te-am ajutat, eu sunt în pielea ta la moment și caut și eu ieșire din situație. Pa.
De ce zici că nu te-ar putea ajuta filmele? eu cred că e mai ușor să privești un film de o oră jumate de cît să citești o carte de 100 de pagini, mai ales că bac-ul deja e aproape, exact ceea ce e scris în carte se produce în film și chiar vezi cu ochii tăi, e foarte bună metodă și bine înțeleasă, mie nu-mi place să citesc opere de aceea le-am privit video, și acuma în baza lor pot să fac un eseu bun pentru examene, de 2 foi (sunt din R.Moldova la noi se cere 2 pagini pentru eseu) de eseu, pa-pa ))
aramitzz întreabă: