| Shiningstars2 a întrebat:

Hei! Vreau sa va cer si voua parerea in legatura cu problema mea. Sunt impreuna cu un baiat din orasul vecin. Nu ne vedem prea des, dar stiu cat de mult ma iubeste si cat tine la mine si pot spune ca este reciproc. Problema nu este legata de frica de infidelitate, ci de faptul ca se drogheaza. Nu o face niciodata cand ne vedem, dar in schimb o face in restul timpului. A spus ca o sa se lase doar atunci cand o sa ma aiba aproape, adica probabil la facultate. Pe mine nu ma deranjeaza neaparat asta, insa parintii mei nu sunt de acord si mereu imi spun ca nu e bine ce fac. Conteaza parerea alor mei? Ar trebui sa ii ascult? Credeti ca e o relatie toxica, sau ar trebui sa nu imi mai fac griji?

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

O relație nu e toxică doar pentru că are el un viciu cât timp nu și-l răsfrânge asupra ta. Dar mă cam îndoiesc totuși că o să se lase. Cât aveți împreună că dacă sunteți la început promisiuni de astea fac mulți

| Freya1 a răspuns:

Cred ca ar trebui si tu sa conștientizeze că te pui in pericol. Poate nu o sa iti dea si tie droguri, sau poate ca momentan nu se drogheaza de fata cu tine, dar realizezi ca la un moment dat o sa se întâmple asta pentru ca de droguri nu te lași usor.Plus ca nu ai de unde sa stii cum reacționează atunci cand este sub influența lor si poate sa iti faca ceva rau.
Mai bine discută cu el si propuneri sa meargă sa se trateze ca sa se poata lasa de ele, iar cand este curat poate poti sa încerci sa fi prietena cu el.

| Andreeush a răspuns:

Părinții tăi au tot dreptul să fie îngrijorați având în vedere că iubitul tău se droghează.
Atâta timp cât el continuă cu acest viciu nu te aștepta să meargă relația voastră.
El are o problemă mare care nu se rezolvă de la sine și nici nu poate lăsa drogurile când vrea el fiindcă acestea dau dependență iar dacă continuă așa, situația se va înrăutăți.

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Pai sincer sa fiu le-as da dreptate alor tai ca in primul rand tipul ala nu pare ca ar avea vointa sa se lase,si nu o sa se lase decat cu un ajutor special, chiar si cu ajutorul ala tot o sa ii fie greu.
In al doilea rand relatiile astea la distanta nu prea am vazut ca merg.
Ma rog, tu il cunosti mai bine, daca consideri ca merita, bine este treaba ta dar atunci tu trebui sa il convingi sa renunte si sa se lase ajutat, are nevoie de sprijin moral in cazul in care accepta ca are o problema.
Daca nu e dispus sa se lase pentru tine atunci cel mai bine ar fi sa il lasi balta sa nu te bage in probleme mai tarziu cu adictia asta lui.
Sper sa iei decizia corecta!
Toate cele bune!

| Eugen80 a răspuns:

Conteaza parerea alor tai, pentru ca in momentul asta ar trebui sa fie singurii care sa conteze pentru tine si pe care sa-i asculti.
Este o relatie toxica pentru el, dar si pentru tine. Nu conteaza ca tu vei incerca droguri sau le vei ura restul vietii, dar viata lui si relatia cu el nu va fi una normala si nu are rost sa iti distrugi tu viata din cauza lui. Sa NU crezi ca tu contezi mai mult decat drogurile pentru el, daca tu erai pe primul loc, renunta la droguri pentru tine. El nu va renunta la droguri si daca vrea si daca nu vrea, este o mare problema.
Dragostea si iubirea asta pe care o simti exista catre el si poate chiar si dinspre el, dar trebuie sa intelegi ca la varsta voastra, acea iubire nu este decat o mica parte din ce poate insemna o iubire.
Relatia la distanta la varsta voastra oricum nu va merge si indiferent daca tu vei afla sau nu, el te va insela cu prima ocazie, pentru ca nu ar avea nimic de pierdut.
Daca vrei sa iti faci bine si tie si lui pune conditia sa renunte la droguri definitiv. Indiferent daca vei mai ramane cu el sau nu, cel putin va face o pauza.
Ce viata poti avea cu un drogat? Acum poate se comporta normal, dar peste cativa ani, nici el si nici tu nu veti mai fi la fel si in nici un caz nu poti trai cu o astfel de relatie!

| Littledoctor26 a răspuns:

Buna! Faptul ca se drogheaza inseamna ca are o problema care trebuie neaparat rezolvata! Drogurile creeaza dependenta, iar daca nu se intervine la timp, situatia se va inrautati din orice punct de vedere. Discuta cu el si convinge-l sa caute ajutor de specialitate pentru a renunta la droguri. Ramai intr-o relatie cu el, ba chiar sprijina-l sa renunte la acest viciu, dar fii atenta sa nu iti faca tie rau in vreun fel. Ai grija de tine!