Pai ii promiti ca vei renunta, si asa trebuie sa faci, nu ai nici un beneficiu in a fuma. Daca fumezi vei observa schimbari urate in corpul tau.Nu o mai supara pe mamica dupa ce te-a crescut 16 ani cu bune si rele.
Inainte de a.ti lua un pachet de tigari gandeste.te la mama ta. daca nu merge gaseste alta motivatie.
Sti cand eram cu prietenii unu statea tare prost cu gatu si un baiat i-a luat pachetu de tigari l-a pus intr-o mana si a luat 15 lei in alta mana si l-a pus sa aleaga.El normal ca a ales tigarile si baiatu ala a dat foc la cei 15 lei de atunci nu l-am mai vazut fumand, poate ai inteles ceva din asta.Ai 16 ani du-te si tu iesi cu prieteni si lasa tigarile, in plus gandeste-te si la mama ta.Ea munceste sa iti puna o paine pe masa si sa iti dea bani pentru ca tu sa i cheltuiesti pe tigari.
Spune-i ca nu ai mai fumat de atunci decat de vreo saptamana ai inceput iarasi putin din cauza anturajului si promite-i ca de data asta chiar te lasi
Incearca sa te lasi, iar in caz ca nu poti sau chiar nu vrei, i-ati la bucata, nu mai lua pachete si nu mai risca sa te prinda.
Totusi, eu ti-as zice sa incerci sa te lasi, nu iti fac bine si in plus nici macar nu dau anumite ''stari'' sa zicem asa.Mie mi se par tare aiurea tigarile
De cate ori imi gasea mie bunica-mea tigara si bricheta sau chibrita si imi zicea cand te lasi.I-am zis ca ma las si nu m-am lasat si dupa a trebiut sa plec in Italia unde nu iti da tigari la bucata sau pachet daca nu ai 18 ani asa ca acum nu mai fumez fa si tu la fel
Trebuie sa fii mai atenta data viitoare, spune-i ca o sa te lasi de data asta si incearca sa o linistesti...
Spune-i ca ii al unei prietene (de care stie si mama ta ca fumeaza) si la uitat la tine cand ai iesit pe afara...incearca sa fi convingatoare
Intreaba-o frumos. Vrei sa fiu sincera? sau sa te mint? si mna, ii spui adevaru, oricum incredere in tine numai are.
Adevarul,spune-i adevarul si nu o mai minti pe mama ta! sper ca nu te gandesti ca ti-a luat pachetul numa asa sa iti faca in ciuda sau sa il fumeze ea nu?
Cea mai ok varianta ar fi sa dai cu ea la pace si sa accepte ca e corpul tau si faci ce vrei, chiar daca asta inseamna sa fumezi, e mai ok sa nu te tot ascunzi. Si sa ii spui ca o sa te lasi singura cand o sa decizi asta, dar nu cu forta.