Nu ai de ce sa te temi. Incearca sa lasi emotiile la o parte si sa fii prietenoasa, amuzanta si deschisa. Nu uita ca prima impresie conteaza asa ca in prima zi incearca sa te imprietenesti cu cat mai multa lume cu putinta. Lasa deoparte tot ce ti s-a intamplat la vechea scoala caci asta e sansa ta de a schimba lucrurile in bine. Intotdeauna vor fi persoane care sa te critice insa important e sa ai alaturi pe oameni care sa te aprecieze deci multa bafta
Salut. Incearca sa fii in primele zile mai tupeista. De fapt nu tupeista, nu prea gasesc termenul ala. Sa nu stai in banca si sa fii singura. Incearca sa ii cunosti pe ceilalti, sa comunici cat mai mult cu ei. Daca o sa fii timida, o sa te inteleaga toti gresit. Vorbeste cat mai mult cu ele si daca vezi ca o fata iti spune ceva urat spune-i si tu. Daca le lasi sa isi bata joc de tine o sa continuie asa mereu. Intreaba-le de facebook/twitter sau mai stiu eu ce chestii de fete. Fa glume pe cat posibil si incerci sa devii populara. Asta in primele zile ca dupa nu va mai trebui. Funda?
Nu îți lăsa emoțiile la o parte : ) pentru că din cauza lor îți pierzi controlul și în loc să te echilibrezi, te clatini și te prăbușești. Înțelege-ți propriile emoții și te vei putea controla și accepta.
A fi integrat într-un mediu în care nu te regăsești, e echivalentul cu a sta liniștit într-un log zgomotos în care nu ești dorit. E foarte greu să reziști și să îți păstrezi cumpătul și luciditatea.
Oamenii inferiori, fete și băieți deopotrivă, de obicei își bat joc de ăia mai slabi și mai neputincioși, ca să se simtă ei puternici. Ia în seamă acțiunile lor, dar nu le pune la suflet, pentru că îți faci rău și te consumi inutil.
Lumea judecă și imaginea contează. Învață și acceptă astea două lucruri și o să îți fie mai bine. Nu deranja societatea și fii cine vrei tu să fii, în casă la tine sau între prieteni. Dacă deranjezi sistemul (în cazul de față, clasa cu elevii și profesorii ei), îți faci probleme.
Fii tu însăți. Dar pentru asta, trebuie întâi să afli cine ești și asta nu se poate decât trăind și lovindu-te de experiențele care curg și vin din toate părțile. Educă-te singură sau lasă-te educată. E frumos să știi să vorbești și să te porți în mediul de afară ca o domnișoară și nu ca cineva care scuipă semințe și trage de o Cola la scară noaptea cu băieții la bloc.
În rest, de gustibus non disputandum. Cred că faci latina în clasa a-VIII-a, de fapt. Înseamnă "gusturile nu se discută". Cui nu îi place, să nu se uite, dar ai grijă să nu te simți marginalizată mai târziu sau să dai în mania persecuției.
Sunt băiat și am avut aceiași problema în generala.Din experiență Îți zic ca cei ce nu te suporta lasa-i sa vorbească. Cei ce te plac te vor place oricum.O sa trăiești o viață urâtă din cauza ăsta. Pana într-adevăr 7-a am pus la suflet toate rahaturile iar după am înțeles că e mai frumos sa vezi cât de prosti sunt alții și sa razi la ce îți zic decât sa te superi.In concluzie fi vesela și fi indiferenta.Asta enervează bârfitori la maxim.