anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Heii! Am un prieten pe care nu stiu sa cum sa il ajut! Am un prieten care e mai feminin de fel. In sensul ca a inceput sa isi cumpere haine mai mult de femei decat de barbati (bluze, camasi, pulovere, colanti, blugi skinny/mulati) sa se machieze. L-am intrebat si a zis ca nu e trans sau travestit doar ca ii plac hainele de gen opus, se simte atras de aceste lucruri, dar tot fetele ii plac. Si nu stiu cum sa il ajut in situatie asta! Daca aveti o parere despre ce as putea face...
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Daca tii mortis sa faci ceva, atunci accepta cine este si sustine-l.
Fiecare se imbraca si se poarta asa cum ii place.Nu numai travestitii imbraca haine specifice genului opus.Prietenul tau poate fi heterosexual, homosexual, bisexual, asexual, non-binar etc.Este total irelevant, deoarece hainele nu sunt cele care dicteaza cine este un om, ci omul decide ce haine ii plac.In secolul acesta, eu cred ca nu ar trebui sa existe o diferentiere atat de mare intre obiectele specific feminine sau specific masculine din motive evidente, dar nu vom crea polemici aici.

Daca iti este cu adevarat prieten, singurul ajutor pe care i-l poti oferi este sa te ajuti pe tine insuti si sa accepti ca fiecare om este in felul sau si este liber sa decida cu ce haine se imbraca, independent de sexualitate, preferinte romantice, identitatea de gen sau sexul atribuit la nastere.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Evident este travestit dar cred ca nu cunoaste termenul si nu intelege ce inseamna, odata ce in realitate se comporta clar ca un travestit.
Nu ai cum sa-l ajuti, fiindca nu ai cu ce! Fiecare are preferinte personale si simt intr-un anume fel ceea ce este imposibil pentru tine.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu ai cum să ajuți un om care nu îți cere ajutorul.

| ania a răspuns:

Incurajeaza- l sa mearga la consiliere crestina la ellel ministries-Romania, sa inteleaga cauzele sentimentelor si ci. pirtamentului sau.Ei irganizeaza sesiuni de consiliere dar trebuie sa te inscrii cu 2, 3 luni inainte.