E greu. Ba nu, e usor. Ba e foarte greu. Sau...DEPINDE DACA INVETI. La mate-info E DE INVATAT, nu ca trebuie sa ai nu stiu ce pregatire excelenta la mate sau fizica din scoala generala. La mate-info faci INFO printre principalele materii, iar acolo va mai ia relativ de la 0(si programa fiind oarecum conceputa astfel).
Clasa a IX-a sperie cel mai rau elevii cu fizica(optica geometrica) un semestru. Dupa ce incepe mecanica devine mai acceptabil.
Vor fi lucruri noi de invatat in liceu asa ca VA DEPINDE 90% DE CE TI SE PREDA ATUNCI. In scoala generala nu trebuie sa fii olimpic la mate, fizica sau info, biologie, chimie ca sa faci fata cu brio la mate-info.
Un lucru e cert. Fata de celelalte profiluri din liceu la Real-Mate Info Intensiv e cel mai mult de lucru! Implicit mai greu. Dar nu e imposibil daca nu te deranjeaza sa inveti, in loc sa freci menta cum fac cei de la Uman.
Concluzie: trebuie sa stii decent matematica, dar nu sa fii expert. Adica sa ai o baza, sa stii la mate sa rezolvi o (in)ecuatie de gradul I, II, regula de 3 simpla, functii, sa stii oleaca de geometrie, ideea e sa fii peste 8.50 la mate la examenul national, iar eu cred ca e simplu in ziua de azi sa iei note mari la examen. Acum 10 ani era mult mai greu, iar acum 20-30 ani relativ imposibil pentru generatia de astazi.
Am o vecina care este la mate- info. Ei ii esre foarte usor. Nu faci atata invatatura. mai mult practica. Vei iesi de ca scoala la ora 2
Eu cred ca este foarte greu la matematica informatica mai ales ca ai un program super incarcat! Acolo se invata multa matematica, fizica, informatica si chimie! O sa te intalnesti cu niste formule de abia le poti tine minte.Dar totusi fa ce iti place.Eu sunt la stiinte si este destul de bine avem 4 ore de matematica pe saptamana, 2 de biologie, 2 de chimie si fizica.Nu este un program asa incarcar.
Iti urez multa bafta! Si cred ca vei considera tu ceea ce vei face la urma! Mai intai sa vezi ce rezultate iei dupa poti opta pentru alegerea profilului tau.Te pup