1. DEF.: Pronumele interogativ este parte de vorbire flexibilă care, în propozițiile interogative, ține locul unui substantiv și este așteptat ca răspuns. Exemplu: Cine lipsește? Băiatul lipsește;
2. FORME cine/cui, care, ce, cât(căți, câte)
3. OBSERVAȚIE: Pentru a afla mai ușor funcția sintactică a pronumelui interogativ, se transformă propoziția interogativă în propoziție enunțiativă și se înlocuiește pronumele interogativ cu ce se potrivește. ex.: Care răspunde?- El răspunde. - punând întrebarea cine?, aflăm că funcția sintactică este de sub
4. Când determină un substantiv și se acordă cu acesta în gen, număr și caz, pronumele interogativ devine adjectiv pronominal interogativ, cu funcția sintactică de adjectiv pronominal. ex.: Câți ani ai?
Ce carte citești?
Care elev nu vrea note mici?
4. Flexiunea pronumelui interogativ Aceste pronume flexionează dupa gen, număr si caz: a. CINE N.-AC.-cine? G.-D.-cui? are aceleași forme și pentru masculin și pentru feminin și Înlocuiește nume de ființe.
b. CE Este invariabil și înlocuiește nume de lucruri.
c. CARE N.Ac.masculin,singular-care N.AC.-feminin,singular-care masculin, plural-care -feminin, plural-care G.D.masculin,singular-cărui(a) G. D.-feminin, singular-cărei(a) masculin, plural-căror(a) -feminin, plural-căror(a). d. CÂT N.AC.masculin,singular-cât N.AC.-feminin,singular-câtă masculin, plural-câți -feminin, plural-câte G.D.masculin,plural-câtor G. D.-feminin, plural-câtor e.AL CÂTELEA N.AC.masculin,singular-al câtelea N.AC.-feminin,singular-a câta.
si
http://www.scritube.com/literatura-romana/gramatica/Pronumele1121821195.php